Πολιτική

«Κεραυνοί» Σκανδαλίδη σε Μητσοτάκη! «Είναι ένας φτηνός κομματάρχης»

«Κεραυνοί» Σκανδαλίδη σε Μητσοτάκη! «Είναι ένας φτηνός κομματάρχης»
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη, εξαπέλυσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ, Κώστας Σκανδαλίδης, χαρακτηρίζοντας «άκρως αντιθεσμική» την χθεσινή ονομαστική αναφορά του, μονάχα στα στελέχη της ΝΔ σχετικά με το σκάνδαλο Novartis.

Παράλληλα, ο κ. Σκανδαλίδης σε παρέμβασή του στην ολομέλεια της Βουλής κατά την συζήτηση του αναπτυξιακού νομοσχεδίου, δεν παρέλειψε να σχολιάσει και τις σημερινές σχετικές δηλώσεις του Γιάννη Οικονόμου, τονίζοντας ότι «δυστυχώς, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πιστοποίησε μια ακόμη θλιβερή πραγματικότητα. Ότι ο κ. Μητσοτάκης από το βάθρο του δήθεν σύγχρονου πρωθυπουργού, μεταπίπτει ενόψει των δυσκολιών της διακυβέρνησής του σε φτηνό κομματάρχη, που ασεβεί απέναντι στους θεσμούς και ιδιαίτερα σε αυτόν της Δικαιοσύνης. Κρίμα».

«Σε μια πρωτοφανή επίδειξη αντιθεσμικής λειτουργίας και κομματικού πατριωτισμού, ο κ. πρωθυπουργός επέλεξε να ζητήσει συγγνώμη και να αναφωνήσει ‘ντροπή’ απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα για τα 10 συνολικά πολιτικά πρόσωπα που στοχοποιήθηκαν στην υπόθεση Novartis και ουσιαστικά αθωώθηκαν πανηγυρικά. Και αναφέρθηκε ονομαστικά μόνο στα στελέχη της Ν.Δ», τόνισε ο κ. Σκανδαλίδης, και πρόσθεσε ότι «αντιπαρέρχομαι την πολιτική απρέπεια που υποδηλώνει την κομματική αντίληψη του κ. Μητσοτάκη για την λειτουργία των θεσμών. Δεν είχαμε σκοπό να δώσουμε συνέχεια, αν σήμερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν προέβαινε, μετά την αυτονόητη αντίδραση του κ. Βενιζέλου, στην απίστευτη δήλωση ότι είναι δουλειά του κ. Ανδρουλάκη να υποστηρίξει τα στελέχη του ΚΙΝΑΛ.

» Αλήθεια, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Σαμαρά και πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο Γιάννης Στουρνάρας, κεντρικός τραπεζίτης της χώρας, ο Ανδρέας Λοβέρδος για πολλά χρόνια υπουργός σε διαφορετικές κυβερνήσεις και ο Γιώργος Κουτρουμάνης επίσης υπουργός, δεν άξιζαν της πρωθυπουργικής προσοχής;».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη χθεσινή ομιλία του πρωθυπουργού στη Βουλή κατά τη συζήτηση για την πρόταση μομφής, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχοντας χάσει εμφανώς την ψυχραιμία του, επιτέθηκε στον Κώστα Σκανδαλίδη και με απαξιιωτικό τρόπο προς το πρόσωπό του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ δήλωσε: «Κύριε Σκανδαλίδη, σας άκουσα να καταλήγετε την ομιλία σας λέγοντας εσείς ο ίδιος ότι “ερχόμαστε από το μέλλον‘‘. Τώρα να το λέτε εσείς είναι και λίγο τραβηγμένο, συγγνώμη. Σας άκουσα με προσοχή, από το μέλλον δεν έρχεστε πάντως».

Οι σημερινές δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Γ. Οικονόμου:

«Ο πρωθυπουργός στο συγκεκριμένο ζήτημα μίλησε ως πρόεδρος της ΝΔ για τα στελέχη της παράταξής μας που στοχοποιήθηκαν από αυτή την πρωτοφανή στα μεταπολιτευτικά χρονικά μεθόδευση της κυβέρνησης του κ. Τσίπρα. Προφανώς, το ίδιο ισχύει για όλους τους ανθρώπους των οποίων η υπόθεση, από την συγκεκριμένη μεθόδευση έχει αρχειοθετηθεί, ωστόσο ο πρωθυπουργός στην πολιτική διάσταση του συγκεκριμένου θέματος δεν μπορεί να μιλάει εξ ονόματος άλλων κομμάτων. Είναι ζήτημα του κ. Ανδρουλάκη πως θα χειριστεί απέναντι στον κ. Τσίπρα το ζήτημα των στελεχών του δικού του κόμματος»

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X