Πολιτική

Κόκκινα δάνεια και servicers: 10 στους 11 ψήφισαν παρόν – Ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε

Κόκκινα δάνεια και servicers: 10 στους 11 ψήφισαν παρόν – Ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Σαφείς διαχωριστικές γραμμές από τον ΣΥΡΙΖΑ τραβούν οι βουλευτές που αποχώρησαν και σε λίγη ώρα, σε ανοιχτή εκδήλωση, ανακοινώνουν επίσημα τη νέα κοινοβουλευτική ομάδα.

Η πρώτη επίσημη θέση τους, κόντρα σε αυτή του ΣΥΡΙΖΑ, διατυπώθηκε με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο στην ονομαστική ψηφοφορία που προκάλεσε το κόμμα στο οποίο μέχρι πρόσφατα ανήκαν, στο νομοσχέδιο για τα κόκκινα δάνεια και τους servicers.

Οι δέκα από τους «11» βουλευτές της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας δήλωσαν «παρών» σε τρία άρθρα που καταψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ και αφορούν στις εταιρίες διαχείρισης κόκκινων δανείων.  Καταψήφισε μόνον ο Φερχάτ Οζγκιούρ.

Ειδικότερα, οι κ.κ. Δημήτρης Τζανακόπουλος, Έφη Αχτσιόγλου, Νάσος Ηλιόπουλος, Θεανώ Φωτίου, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, Πέτη Πέρκα, Μερόπη Τζούφη, Ευκλείδης Τσακαλώτου, Σία Αναγνωστοπούλου και Αλέξης Χαρίτσης δήλωσαν παρών σε ρυθμίσεις υπέρ των servicers. Καταψήφισαν πάντως, την τροπολογία που θεσπίζει ακαταδίωκτο υπέρ των μελών του ΤΑΙΠΕΔ.

 

Το πρώτο από τα τρία άρθρα (άρθρο 7) θεσπίζει ακατάσχετο – ακόμα και για χρέη προς το δημόσιο – λογαριασμό για τους servicers, ενώ το δεύτερο (άρθρο 38) προβλέπει πως  servicer μπορεί να λογίζεται ακόμα και μη εποπτευόμενος από την ΤτΕ οργανισμός. Τέλος, το άρθρο 40 προβλέπει την παράταση ως το τέλος Ιουνίου 2024 στις άδειες λειτουργίας των servicers χωρίς νέα δικαιολογητικά.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X