Πολιτική

Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ για την επενδυτική βαθμίδα από την S&P

Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ για την επενδυτική βαθμίδα από την S&P
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Πολύ δηκτική ήταν η ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την απόφαση του της S&P να μην αναβαθμίσει την Ελλάδα στην επενδυτική βαθμίδα. «Μητσοτάκης και επενδυτική βαθμίδα είναι έννοιες ασύμβατες» τόνισε χαρακτηριστικά ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ    για το ζήτημα στο οποίο έχει επενδύσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, για να πείσει ότι ο μόνος δρόμος για τη χώρα είναι η επανεκλογή της.

Αντίθετα, ο οίκος αξιολόγησης, διατήρησε το αξιόχρεο της Ελλάδας ένα σκαλοπάτι κάτω από την επενδυτική βαθμίδα, ενώ αναβάθμισε τις προοπτικές του σε θετικές από σταθερές. Στη σχετική του ανακοίνωση ο S&P επισήμανε πως περιμένει περισσότερα από τη χώρα μας το επόμενο χρονικό διάστημα: «Μετά την ταχύτερη δημοσιονομική προσαρμογή στην Ε.Ε. το 2022, το πρωτογενές ισοζύγιο της Ελλάδας έγινε ξανά πλεονασματικό και αναμένουμε περαιτέρω δημοσιονομικές βελτιώσεις τα επόμενα χρόνια», ανέφερε.

Το σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

«Από το 2019 μέχρι σήμερα ο κ. Μητσοτάκης έχει υποσχεθεί αμέτρητες φορές την επενδυτική βαθμίδα μέσα στη θητεία του», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, και πρόσθεσε.

«Η θητεία του τελειώνει και η επενδυτική βαθμίδα, δυστυχώς για τη χώρα, δεν ήρθε ποτέ. Το συμπέρασμα είναι ένα: Μητσοτάκης και επενδυτική βαθμίδα είναι έννοιες ασύμβατες. Οι μόνες λέξεις που είναι συμβατές με τη πολιτική του είναι η αναποτελεσματικότητα και οι κούφιες υποσχέσεις».

Και η απάντηση της Ν.Δ.

Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε η απάντηση της Νέας Δημοκρατίας, που περιορίστηκε στην τρομολαγνία και την απειλή τυχόν συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ-ΜέΡΑ25.

«Το ποιος εργάζεται για τη δυναμική ανάπτυξη της οικονομίας και ποιος εγκλώβισε τη χώρα στην ύφεση και την υπερφορολόγηση είναι γνωστό. Ένα είναι σίγουρο όμως: Κλείνοντας τις τράπεζες με την προοδευτική συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ Βαρουφάκη θα έρθει σίγουρα η επενδυτική βαθμίδα…», αναφέρει.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X