Πολιτική

Κυνικός Χατζηδάκης για τα golden boys του ΕΦΚΑ

Κυνικός Χατζηδάκης για τα golden boys του ΕΦΚΑ
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

«Για να προσελκύσεις ικανούς ανθρώπους χρειάζεσαι παραπάνω χρήματα» δήλωσε προκλητικά ο Κωστής Χατζηδάκης κατά τη συζήτηση στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής για το νομοσχέδιο που φέρνει τα γαλάζια golden boys στον ΕΦΚΑ.

Παρά τα ομαδικά πυρά που δέχτηκε από την αντιπολίτευση, ο Κωστής Χατζηδάκης δεν έδειξε να… χαμπαριάζει και αμετανόητος συνέχισε να υπερασπίζεται το νομοσχέδιο για τον ΕΦΚΑ και τα γαλάζια golden boys του.

«Για να προσελκύσεις ικανούς ανθρώπους χρειάζεσαι παραπάνω χρήματα» ανέφερε ο Κωστής Χατζηδάκης και είδε «λαϊκισμό» στις τεράστιες αντιδράσεις που έχει προκαλέσει το νομοσχέδιό του. Μάλιστα έφερε ως παράδειγμα τη ΔΕΗ με τα αντίστοιχα golden boys, λέγοντας ότι η εταιρεία έχει πλέον «εξυγιανθεί».

«Θέλουμε να δημιουργήσουμε έναν καινούριο ΕΦΚΑ, πιο γρήγορο, πιο αποτελεσματικό, πιο φιλικό στους 6,5 εκατ. ασφαλισμένους. Η προτεραιότητά μας είναι ο ανυπεράσπιστος Έλληνας πολίτης. Εσείς είστε με τα δόγματα και τις συντεχνίες και εμείς με τους πολλούς, τους ανυπεράσπιστους πολίτες» ισχυρίστηκε ο υπουργός Εργασίας απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση.

«Μας πάτε σε σκοτεινές εποχές»

Από την πλευρά της η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου τόνισε ότι πρόκειται για σκανδαλώδεις ρυθμίσεις.

«Παραβιάζετε το άρθρο 103 του Συντάγματος διότι στη διάταξη που φέρνετε, οι θέσεις γενικών διευθυντών και διευθυντών μπορούν να είναι μετακλητές. Σπάτε την έννοια της αυτονομίας, της ουδετερότητας και της αξιοκρατίας της δημόσιας διοίκησης και παράλληλα τους εισάγετε με λιγότερα προσόντα από όσα π.χ. απαιτούνται για έναν υποψήφιο ΔΥ σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ ή από κρίσεις προϊσταμένων στη δημόσια διοίκηση.

Σκανδαλώδες είναι και το μισθολογικό. Διπλασιάζετε τις αποδοχές του διοικητή. Το ίδιο και οι γενικοί διευθυντές που θα έχουν αποδοχές 7 με 8 χιλιάδες ευρώ και οι διευθυντές 4 με 4,5 χιλιάδες ευρώ. Και θα τους ορίζετε εσείς χωρίς κανέναν έλεγχο, μιας και η τριμελής επιτροπή που θα ελέγχεται από τον υπουργό. Υπολογίζουμε πως αυτές οι θέσεις θα είναι 800 με 1.000» επισήμανε η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ.

«Μας πάτε σε πολύ σκοτεινές εποχές πελατειακού κράτους και κομματικοποίησης. Κομματικοί εγκάθετοι στην διοίκηση του ΕΦΚΑ και πελατειακές σχέσεις ιδιαίτερα στην περιφέρεια όπου οι διορισμένοι από εσάς διευθυντές θα είναι εκείνοι στους οποίους θα προστρέχουν οι συνταξιούχοι για τα ζητήματά τους.

Στον ΕΦΚΑ, λοιπόν, θα έχουμε δυο ταχυτήτων διευθυντές και γενικούς διευθυντές: ο ένας θα αμείβεται πλουσιοπάροχα και θα έχει ανέλθει στη θέση του με υπογραφή υπουργού κι ο άλλος θα αμείβεται ως δημόσιος υπάλληλος και θα έχει εξελιχθεί στη θέση του μετά από χρόνια εμπειρίας και με την αξιοκρατική διαδικασία κρίσης» υπογράμμισε η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X