Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ετοιμάζει ταξίδι στο Ισραήλ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ετοιμάζει ταξίδι στο Ισραήλ
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σύμφωνα με πληροφορίες ετοιμάζει ταξίδι στο Ισραήλ τα επόμενα 24ωρα.

Ο διπλωματικός «πυρετός» για τις εξελίξεις στη Λωρίδα της Γάζας διαρκώς… ανεβαίνει. Η Ελλάδα δεν είναι αμέτοχη, με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, να έχει αναλάβει πρωτοβουλίες και να είναι σε ανοικτή γραμμή με ηγέτες της ευρύτερης περιοχής.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο κ. Μητσοτάκης δεν αποκλείεται το επόμενο διάστημα να μεταβεί στο Ισραήλ, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που λαμβάνει έτσι ώστε να υπάρξει αποκλιμάκωση στην περιοχή.

Ενδεχόμενο ταξίδι του πρωθυπουργού στο Ισραήλ, θα δώσει ακόμα πιο εμφατικά διαπιστευτήρια του ενεργού ρόλου που μπορεί να διαδραματίσει η Ελλάδα

Ήδη, άλλωστε, ο κ. Μητσοτάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου, αλλά και με τον Ταγίπ Ερντογάν όπου συζητήθηκε η ανάγκη να μην επεκταθεί τόσο η ανθρωπιστική κρίση όσο και η «ανάφλεξη» γενικότερα στη Μέση Ανατολή.

Αντίστοιχο τηλεφώνημα είχε το βράδυ της Κυριακής ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Αιγύπτιο πρόεδρο, Αλ Σίσι. Την Τρίτη το απόγευμα, μάλιστα, ο πρωθυπουργός θα συμμετάσχει σε έκτακτη τηλεδιάσκεψη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X