Παρασκήνιο

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Πετσόκοψε» στο μισό την επιδότηση των τουριστικών επιχειρήσεων!

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Πετσόκοψε» στο μισό την επιδότηση των τουριστικών επιχειρήσεων!
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Το πρόγραμμα επιδότησης επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού είναι με μια λέξη φειδωλό. Και τούτο καθώς, όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ύστερα από σύσκεψη που είχε χθες με εκπροσώπους τουριστικών επιχειρήσεων για την παροχή κεφαλαίου κίνησης για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών τους τους επόμενους μήνες, το ύψος του προγράμματος δεν θα ξεπερνά τα 420 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα δε με πληροφορίες, αυτό θα φθάνει αρχικά στα 350 εκατ. ευρώ και θα αυξηθεί κατά επιπλέον 70 εκατ. ευρώ εάν και εφόσον υπάρξει υπερκάλυψη.

Πετσόκοψε την επιδότηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Πρόκειται για ποσό δηλαδή σαφώς χαμηλότερο των 800 εκατ. ευρώ, που ισούται με το 52,5% του συνολικού ποσού που ενέκρινε η Κομισιόν βάσει των κανόνων της Ε.Ε. για τις κρατικές ενισχύσεις, για τη στήριξη επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού και πλήττονται από την έξαρση του κορωνοϊού.

Η πολιτική της κυβέρνησης στο συγκεκριμένο πεδίο ανακοινώθηκε χθες, μετά τη σύσκεψη του πρωθυπουργού με εκπροσώπους των τουριστικών επιχειρήσεων και αφού νωρίτερα είχε δοθεί το «πράσινο φως» από τις Βρυξέλλες για το ελληνικό σχέδιο.

Είδες…η ΔΕΗ; «Χρυσά» δώρα που ζαλίζουν για τα γαλάζια golden boys

Η σύσκεψη του πρωθυπουργού με εκπροσώπους του τουρισμού είχε αντικείμενο την ανακοίνωση του σχεδίου της κυβέρνησης που έλαβε έγκριση από την Ε.Ε. για την εφαρμογή ειδικού καθεστώτος κρατικών ενισχύσεων με τη μορφή επιδότησης για την παροχή κεφαλαίου κίνησης για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών κατά τους πρώτους μήνες επανεκκίνησης της λειτουργίας τους.

Νωρίτερα χθες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προχώρησε στην έγκριση του ελληνικού προγράμματος 800 εκατ. ευρώ, βάσει των κανόνων της Ε.Ε. για τις κρατικές ενισχύσεις, για τη στήριξη επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού και πλήττονται από την έξαρση του κορωνοϊού.

Το καθεστώς εγκρίθηκε βάσει του προσωρινού πλαισίου για τις κρατικές ενισχύσεις, όπως αναφέρει ανακοίνωση της Κομισιόν. Αυτές οι επιχειρήσεις έχουν πληγεί σοβαρά από την πανδημία και αυτό το καθεστώς θα συμβάλει στη συνέχιση της οικονομικής δραστηριότητάς τους σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X