Πολιτική

Κυβέρνηση: «Βλέπει» αντιπερισπασμό από ΝΔ – ΚΙΝΑΛ και σχεδιάζει… αντεπίθεση

Κυβέρνηση: «Βλέπει» αντιπερισπασμό από ΝΔ – ΚΙΝΑΛ και σχεδιάζει… αντεπίθεση
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Επιχείρηση αντιπερισπασμού “διαβάζει” η κυβέρνηση πίσω από την επικέντρωση της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ στην «υπόθεση Σόρος». Μάλιστα, το Μαξίμου απαντά με κοινή γραμμή και «αντεπίθεση διαφάνειας».

Αφορμή ήταν η κίνηση της Πειραιώς να στείλει στον εισαγγελέα του βίντεο από τις δηλώσεις του Νίκου Κοτζιά, σύμφωνα με τις οποίες στο θυελλώδες υπουργικό συμβούλιο της προηγούμενης εβδομάδας ο Πάνος Καμμένος μίλησε για «χρηματοδότηση Σόρος» προκειμένου να διευκολυνθεί το ονοματολογικό.

Το ΚΙΝΑΛ δεν προέβη σε κάποια ανάλογη, επικοινωνιακής σημασίας, κίνηση, ωστόσο στελέχη του υιοθετούν τα περί Σόρου και ζητούν απαντήσεις.

Σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη, η επιχείρηση αντιπερισπασμού δεν στήθηκε τόσο για να παρακάμψουν η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ τον «σκόπελο Παπαντωνίου», όσο για να αντιμετωπίσουν προκαταβολικά τυχόν δικαστικές εξελίξεις στις πολύκροτες υποθέσεις που εκκρεμούν, με πρώτη αυτή της Novartis.

Επίσης, για να πείσουν την κοινή γνώμη πως «όλοι ίδιοι είναι», δεδομένου ότι ένα από τα βασικά όπλα της κυβέρνησης είναι το «μπορεί να κάναμε λάθη ή να είχαμε στην αρχή αυταπάτες, αλλά εμείς δεν κλέψαμε»…

Καμμένος και πρακτικά υπουργικού συμβουλίου

Η κυβέρνηση απαντά σε δύο επίπεδα:

1. Τονίζει ότι στο επίμαχο υπουργικό συμβούλιο ο Πάνος Καμμένος αναφέρθηκε στον Σόρος και στα παιχνίδια του, αλλά δεν μίλησε για… σπονσονάρισμα της Συμφωνίας των Πρεσπών. Αυτή τη θέση υποστήριξε μέσω twitter και ο ίδιος ο υπουργός Άμυνας (και κυβερνητικός εταίρος), προφανώς σε συνεννόηση με το Μαξίμου: «Επειδή τα ορφανά του Σημίτη μετά τη παραζάλη τους από προφυλάκιση Παπαντωνίου έχουν επιδοθεί σε επιχείρηση αντιπερισπασμού πόνου, εδώ και 48 ώρες αναπαράγουν δήθεν αναφορά μου στο υπουργικό για 50 εκ € του Σόρος στην κυβέρνηση. Είναι ψευδές απόδειξη τα πρακτικά και οι παρόντες».

Αχτσιόγλου για σεξιστικές επιθέσεις: «Καλύτερα ξινή παρά να μην σε σέβονται»!

Σε προφορικές διευκρινίσεις αργότερα πρόσθεσε ότι η αναφορά του στον Σόρος αφορούσε σε συνεργασία του υπουργείου Εξωτερικών με εταιρεία έκδοσης βίζα.

Στο αίτημα της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ να δοθούν στη δημοσιότητα τα πρακτικά του υπουργικού συμβουλίου, το Μαξίμου απαντά …»γιατί όχι;». Συγκεκριμένα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος δήλωσε (ΕΡΤ) ότι «κατά το νόμο τα πρακτικά είναι απόρρητα, ωστόσο υπάρχει διαδικασία αποχαρακτηρισμού». Για να προσθέσει «δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα, δεν φοβόμαστε, άλλοι πρέπει να φοβηθούν».

Το ενδιαφέρον πλέον στρέφεται στον κ. Κοτζιά. Αν δηλαδή συνεχίσει να επιμένει ότι στο υπουργικό συμβούλιο ο κ. Καμμένος μίλησε για «χρηματοδότηση στο ΥΠΕΞ» για το ονοματολογικό.

Η κυβέρνηση, η λίστα και η… συγγνώμη

Πέραν των παραπάνω, η κυβέρνηση παραμένει επικεντρωμένη σε δύο σημεία που αφορούν την υπόθεση Παπαντωνίου:

* Το ένα: η άκρη για το (μη παραγεγραμμένο) αδίκημα ξεπλύματος βρώμικου χρήματος βρέθηκε από τη λίστα Λαγκάρντ. Την οποία τόσο η κυβέρνηση Παπανδρέου (δια των Γιώργου Παπακωνσταντίνου και Ευάγγελου Βενιζέλου) «έχασαν» ή «ξέχασαν», ενώ στη συνέχεια η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου δεν την αξιοποίησε.

Καμμένος για Κοτζιά: Δεν είπα ότι η κυβέρνηση πήρε 50 εκατομμύρια από τον Σόρο

* Το δεύτερο: ο Κώστας Σημίτης εξακολουθεί να μην αναλαμβάνει πολιτική ευθύνη για το γεγονός ότι τρεις υπουργοί του (Τσοζατζόπουλος, Μαντέλης, Παπαντωνίου) βρέθηκαν στη Δικαιοσύνη για μίζες, ενώ ο «στρατηγός» του Θεόδωρος Τσουκάτος παραδέχθηκε ότι πήρε κομματική χορηγία από την Siemens ένα εκατομμύριο μάρκα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X