Πολιτική

Live -Βουλή: Η μάχη για το νομοσχέδιο για τις παρακολουθήσεις της ΕΥΠ

Live -Βουλή: Η μάχη για το νομοσχέδιο για τις παρακολουθήσεις της ΕΥΠ
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Βουλή: Στη Βουλή σήμερα διεξάγεται η τελική συζήτηση για το σχετικό νομοσχέδιο, με τίτλο «Διαδικασία άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών, κυβερνοασφάλεια και προστασία προσωπικών δεδομένων πολιτών», και με την σύγκρουση να αναμένεται έντονη.

Η κυβέρνηση ευελπιστεί πως με τη συζήτηση αυτή και την ψήφιση του νομοσχεδίου το θέμα θα εξαντληθεί.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για το σκάνδαλο ΕΥΠ-Predator φαίνεται ότι εφαρμόζει… τη δανεική φράση «θα τους πάω μέχρι τέλους» του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά από το σκάνδαλο της Novartis

Κι αυτό γιατί δεν αξιοποίησε το γράμμα του νόμου και να ζητήσει εκείνος τις διατάξεις τυχόν επισυνδέσεων της ΕΥΠ με τα τηλέφωνα Βουλευτών και Υπουργών.

Στο πρόσωπο του κ. Τασούλα ουσιαστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ βάζει στο κάδρο ολόκληρη τη ΝΔ. Ο κ. Τσίπρας μετά τις αντικαταστάσεις στην Επιτροπή θεσμών και Διαφάνειας και την υποχώρηση των «ανταρτών» της πλειοψηφίας για να μη δημιουργήσουν πρόβλημα στο κυβερνητικό στρατόπεδο και ανάλογα με τον αριθμό των γαλάζιων Βουλευτών που θα γραφτούν στον κατάλογο των ομιλητών για να υπερασπιστούν το νομοσχέδιο για την ΕΥΠ, θα μιλήσει τώρα για σκάνδαλο ΝΔ και όχι μόνο για σκάνδαλο Μητσοτάκη.

Σε κάθε περίπτωση το ζήτημα σε επίπεδο κοινοβουλευτικής διερεύνησης έχει κλείσει από καιρό.

Αντίστοιχα όμως και η όποια δικαστική πρόοδος δεν αναμένεται πριν από τις εκλογές εκτιμούν πρόσωπα με νομικές γνώσεις και πολιτικό ρόλο στην υπόθεση. Για το λόγο αυτό και ο Νίκος Ανδρουλάκης όπως είχε προαναγγείλει προσέφυγε στο Ευρωπαίκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Πέρα από ύστατο νομικό όπλο απέναντι στην μεθοδευμένη από την πλευρά της κυβέρνησης νομικής αδρανοποίησής του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιχειρεί να διεθνοποιήσει το ζήτημα.
Το πλήγμα για τον κ. Μητσοτάκη και το ευρωπαϊκό και φιλελεύθερο προφίλ που επιθυμεί να φιλοτεχνεί εντός και εκτός και Ελλάδας είναι ισχυρό όσο κι αν δεν λαμβάνει τις διαστάσεις που αναλογούν στην εσωτερική επικαιρότητα.

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X