Θέμα

Λογαριασμοί ρεύματος: «Μυρίζει» φιάσκο με την επιστροφή των 600 ευρώ

Λογαριασμοί ρεύματος: «Μυρίζει» φιάσκο με την επιστροφή των 600 ευρώ
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Χαμένη στους… αριθμούς και τις δηλώσεις του πρωθυπουργού και των υπουργών της δείχνει η κυβέρνηση μετά την εξειδίκευση των μέτρων για τη μείωση των επιβαρύνσεων στους λογαριασμούς ρεύματος. Δεν έχουν περάσει καν 24 ώρες το διάγγελμα του πρωθυπουργού, όπου ανακοινώθηκε η αποζημίωση των 600 ευρώ στους πολίτες που εδώ και εννέα μήνες έχουν γονατίσει για να πληρώσουν τους λογαριασμούς ρεύματος και η κυβέρνηση δείχνει να τα… «μασάει», κατά το κοινώς λεγόμενο. Και αυτό γιατί τα νούμερα όσον αφορά στους δικαιούχους της επιστροφής του 60%, δεν… βγαίνουν.

Το θέμα ανέδειξε πρώτος ο Αλέξης Τσίπρας, σημειώνοντας ότι το μέγεθος της πολιτικής απάτης θα αποκαλυφθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έγραψε σε ανάρτησή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «υποσχέθηκε χθες 600€ αναδρομικά σε κάθε καταναλωτή. Μόνο που σήμερα κοστολογεί το μέτρο στα 280 εκ. ευρώ για 4,2 εκ. καταναλωτές. Όποιος κάνει τη διαίρεση καταλαβαίνει το μέγεθος της πολιτικής απάτης που θα αποκαλυφθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς».

Για του απαντήσει, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου κατέφυγε σε… ειρωνείες τύπου «Tsipronomics» και σημείωσε ότι δικαιούχοι «είναι όσοι έχουν μέχρι 45.000 ευρώ οικογενειακό εισόδημα από τα νοικοκυριά τα οποία δεν είχαν καλυφθεί από τις εκπτώσεις, που ήδη έχουν δοθεί από το κράτος και τους παρόχους και όχι 4,2 εκ. που είναι το σύνολο των νοικοκυριών».

Κατά την εξειδίκευση των μέτρων, όμως, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας είχε πει άλλα, τονίζοντας ότι «το ποσοστό επιδότησης αφορά νοικοκυριά με δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα έως 45.000 ευρώ, δηλαδή των 95% των νοικοκυριών».

Μετά από το νέο κυβερνητικό μπάχαλο, ο Νάσος Ηλιόπουλος σχολίασε ότι «ο κ. Οικονόμου έχει αρχίσει να μαζεύει τα περί 600 ευρώ. Ας πουν την αλήθεια στους πολίτες, η εξαπάτηση θα αποκαλυφθεί». Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ τόνισε ότι «μπορεί ο κ. Οικονόμου να μην μιλάει με τον κ. Σταϊκούρα γιατί έχουν κόντρα από παλιά, αλλά ας κάνει ένα κόπο να διαβάσει τη δήλωση του υπουργού Οικονομικών, με βάση την οποία η επιδότηση θα αφορά το 95% των νοικοκυριών και ας ξανακάνει τα μαθηματικά του».

«Εμείς λέμε το απλό: Με 280 εκατ. ευρώ κονδύλι για τα αναδρομικά σε 4,2 εκατ. καταναλωτές που έχουν πληρώσει ήδη χιλιάδες ευρώ σε λογαριασμούς ρεύματος, σύντομα θα αποκαλυφθεί η πολιτική εξαπάτηση του κ. Μητσοτάκη.

Αν πάλι έχουν αρχίσει να τα μαζεύουν για τα 600 ευρώ, γιατί αποκαλύπτεται το επικείμενο φιάσκο, ας πουν την αλήθεια στους πολίτες», κατέληξε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X