Πολιτική

Μανώλης Χριστοδουλάκης: Διεκδικούμε ρόλο παρεμβατικό με προτάσεις και αντιπροτάσεις

Μανώλης Χριστοδουλάκης: Διεκδικούμε ρόλο παρεμβατικό με προτάσεις και αντιπροτάσεις
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Συνέντευξη παραχώρησε ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ, Μανώλης Χριστοδουλάκης στο One Channel και στην εκπομπή “One Direct Weekend”.

Για την υπόθεση NOVARTIS

Την Τρίτη, πριν καν ανοίξει στη Βουλή η δικογραφία, ο κ. Μητσοτάκης είπε: «Δε στέλνω τους πολιτικούς μου αντιπάλους στη δικαιοσύνη, τους κρίνει ο λαός στις εκλογές». Αυτή η δήλωση έχει δύο αναγνώσεις. Ή είχε δει τη δικογραφία από πριν, και ήξερε τι περιέχει ή δεν την είχε δει, αλλά ό,τι και να περιείχε αυτή δεν τον ενδιέφερε. Αν υπάρχουν στοιχεία για τον οποιονδήποτε, κανείς δεν μπορεί να δώσει άφεση αμαρτιών. Κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου. Σωστά δεν προχώρησαν οι διαδικασίες για τον κ. Τσίπρα, όμως με βάση τα στοιχεία που προέκυψαν από το άνοιγμα της δικογραφίας, όχι ως θέση αρχής. Για εμάς η διαφάνεια και δικαιοσύνη είναι για όλους και χωρίς αστερίσκους.

Κάποιοι χρησιμοποίησαν το σκάνδαλο για μικροπολιτικές σκοπιμότητες και όχι για να μιλήσουμε για την υπέρογκη φαρμακευτική δαπάνη. Εμείς στηρίζουμε την προανακριτική επιτροπή για τον κ. Παπαγγελόπουλο. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ένα αφήγημα που ξεπλένει τον κ. Καραμανλή. Και φαίνεται πως ο κ. Μητσοτάκης θέλει να αποκτήσει ένα αφήγημα που δεν στοχοποιεί τον κ. Τσίπρα. Τους βολεύει και τους δύο να είναι ο ένας αντίπαλος του άλλου.

Για τον εκλογικό νόμο

Ο εκλογικός νόμος δεν μπορεί να είναι αντικείμενο αντιπαράθεσης κάθε φορά που αλλάζει η κυβέρνηση. Πρέπει να επιδιωχθούν ευρύτερες συναινέσεις. Πρώτα συζητάμε ποιος είναι ο εκλογικός νόμος και μετά θα δούμε αν μπορούμε να συζητήσουμε για το πως μπορεί να εφαρμοστεί. Προσωπική μου άποψη, ότι η διαμόρφωση συνταγματικών όρων πρέπει να γίνεται με βάση όρους αρχής και όχι όρους συγκυρίας.

Βάση συζήτησης για εμάς η πρόταση που καταθέσαμε πέρυσι. Βασιζόμενη στην απαίτηση για αντιπροσωπευτικότερη έκφραση της εκλογικής βάσης, αλλά και με εχέγγυα για την πολιτική σταθερότητα. Συγκεκριμένα, προτείναμε για το πρώτο κόμμα, στο 25% να παίρνει 20 έδρες bonus, και για κάθε επιπλέον 1%, να παίρνει μία επιπλέον έδρα, με μέγιστο τις 35 έδρες. Φυσικά, περιμένουμε να δούμε και την πρόταση της κυβέρνησης επί αυτού.

Για το Κίνημα Αλλαγής

Συγκεκριμένη «σκληρή» πολιτική ταυτότητα, νέα ατζέντα, νέα προτάγματα και προοπτική που να ακουμπάνε τα προβλήματα του κόσμου. Χρειάζεται να έχουμε παρεμβατικό ρόλο και όχι απλά εκείνου που χάριν της πολιτικής του καθαρότητας, απλώς «τα λέει καλά». Προτάσεις και αντιπροτάσεις για όλα. Να επανασχεδιάσουμε τη στρατηγική μας και το ρόλο που θα έχει το κόμμα μας στο πολιτικό σύστημα. Να αποκτήσουμε ξανά κοινωνική δυναμική.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X