Πολιτική

«Μασάζ» Σκέρτσου στους βουλευτές για τα ομόφυλα ζευγάρια: Έλαμψε διά της απουσίας του ο Βορίδης

«Μασάζ» Σκέρτσου στους βουλευτές για τα ομόφυλα ζευγάρια: Έλαμψε διά της απουσίας του ο Βορίδης
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ξεκίνησε το διήμερο «μασάζ» στη Νέα Δημοκρατία για το νομοσχέδιο των ομόφυλων ζευγαριών, σε μια ύστατη προσπάθεια να μεταπειστούν οι βουλευτές της, με «σεμινάριο» από τον Άκη Σκέρτσο, εν μέσω εσωκομματικού «πολέμου» και «κεραυνών» Σαμαρά, οποίος πέρασε νωρίτερα στην αντεπίθεση μετά τις κυβερνητικές αιχμές. Έλαμψε διά της απουσίας του ο υπουργός επικρατείας Μάκης Βορίδης.

H κυβέρνηση επικεντρώνεται στους βουλευτές της ΝΔ που κάνουν δεύτερες σκέψεις για τη θεσμοθέτηση του πολιτικού γάμου των ομόφυλων ζευγαριών και ειδικά την τεκνοθεσία, προσπαθώντας να πείσει ότι πρόκειται για ένα ζήτημα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ισότητας των παιδιών, ωστόσο το θέμα συνεχίζει να προκαλεί σθεναρές αντιδράσεις στο εσωτερικό του κόμματος.

 

Ο Μάκης Βορίδης, ο οποίος διαφωνεί με το νομοσχέδιο για το γάμο ομόφυλων ζευγαριών επέλεξε να μην πάει στα κεντρικά γραφεία της Nέας Δημοκρατίας, ούτε για τα προσχήματα.

Το πρώτο γκρουπ των βουλευτών της ΝΔ πέρασε την πόρτα των κεντρικών γραφείων του κόμματος, για να ενημερωθούν από τον υπουργό Επικρατείας, Άκη Σκέρτσο, και τους δυο αντιπροέδρους Κωστή Χατζηδάκη και Άδωνι Γεωργιάδη σχετικά με το ακριβές περιεχόμενο του νομοσχεδίου για την ισότητα στο γάμο, το οποίο ετοιμάζεται να φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή.

 

Στην Πειραιώς βρίσκονται οι βουλευτές των οποίων τα ονόματα τους αρχίζουν από Α έως Κ, ενώ στη συνάντηση παρευρίσκονται και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης αλλά και η γραμματέας της ΝΔ Μαρία Συρεγγέλα.

Στο πρώτο γκρουπ των βουλευτών της ΝΔ περιλαμβάνονται τουλάχιστον δέκα οι οποίοι έχουν διαμηνύσει ότι δεν πρόκειται να αλλάξουν τη στάση τους, καθώς θα καταψηφίσουν το νομοσχέδιο για λόγους συνείδησης. Μεταξύ αυτών ο Κώστας Καραγκούνης, ο Ανδρέας Κατσανιώτης, η Άννα Καραμανλή, ο Κώστας Γκιουλέκας και ο Θόδωρος Καράογλου.

Επίσης, ο υφυπουργός Άμυνας Γιάννης Κεφαλογιάννης, παρά τις πιθανές επιπτώσεις για τα μέλη της κυβέρνησης, εμφανίζεται επιφυλακτικός ως προς τις προωθούμενες διατάξεις. Την άρνηση του να παραστεί στη σημερινή διαδικασία δήλωσε ο Νικήτας Κακλαμάνης, παρότι δεν σχετίζεται με την διαφωνία του για το νομοσχέδιο.

 

Ο Άκης Σκέρτσος απευθυνόμενος στους βουλευτές υπενθύμισε σύμφωνα με πληροφορίες τη ρήση του Κωσταντίνου Καραμανλή ότι «ανήκουμε στη Δύση οικονομικά, πολιτικά πολιτιστικά». «Εγώ έχω προσέλθει με χαρά στην ευρύχωρη ΝΔ που είναι καθρέφτης της ελληνικής κοινωνίας και καταλαβαίνω ότι αυτό που κάνετε είναι πολύ δύσκολο», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης υπογράμμισε ότι γνώμονας για την ψήφο στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια πρέπει να είναι το συμφέρον των παιδιών, πολλά εκ των οποίων μένουν υπό άλλες συνθήκες σε ιδρύματα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X