Πολιτική

Μέγαρο Μαξίμου -Σκάνδαλο των υποκλοπών: Τρέχουν να μαζέψουν το αυτογκόλ Μητσοτάκη στο debate

Μέγαρο Μαξίμου -Σκάνδαλο των υποκλοπών: Τρέχουν να μαζέψουν το αυτογκόλ Μητσοτάκη στο debate
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Αυτογκόλ Μητσοτάκη: Σε αναζήτηση «αντιπερισπασμού» βρίσκεται το Μέγαρο Μαξίμου, θορυβημένο από την αλλαγή της προεκλογικής ατζέντας, με την ανάσυρση, σε πρώτο πλάνο, του σκανδάλου, όπως το χαρακτήρισε και στο debate των πολιτικών αρχηγών, ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης.

Η χθεσινή προσπάθεια του κυβερνητικού εκπροσώπου Άκη Σκέρτσου να διασκεδάσει τις εντυπώσεις αλλά και τα πιεστικά ερωτήματα με τα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ προσπαθούν να στριμώξουν την κυβερνητική παράταξη μετά την παραδοχή του κ. Μητσοτάκη ότι οι υποκλοπές ήταν ένα εθνικό σκάνδαλο για το οποίο δεν δόθηκαν ότι επαρκείς απαντήσεις αλλά και την –για πρώτη φορά – «αποκάλυψη» ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν αποτελεί απολύτως κανέναν κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια της χώρας» δεν πέτυχε τον στόχο της.

Από χθες, όλοι οι γαλάζιοι υποψήφιοι της ΝΔ βρίσκονται αντιμέτωποι με τα συντονισμένα πυρά των κομμάτων της αντιπολίτευσης, τόσο από τους εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ, όσο όμως και από εκείνους του ΠΑΣΟΚ που επαναλαμβάνουν τη δήλωση του αρχηγού τους ότι οι υπεύθυνοι του σκανδάλου θα πρέπει να πάνε φυλακή.

Πέραν των νομικών ζητημάτων με τα οποία μπορεί να βρεθεί στο μέλλον αντιμέτωπη η κυβερνητική παράταξη μετά τις τοποθετήσεις του πρωθυπουργού, στο Μέγαρο Μαξίμου και την Πειραιώς, αναζητούν ικανή αφορμή για να «αποσυρθούν» τα φώτα από το σκάνδαλο των υποκλοπών και να στραφούν ξανά στο στρατόπεδο της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

O φόβος του γαλάζιου επιτελείου

Ταυτόχρονα, μόλις μία εβδομάδα πριν από τις κρίσιμες κάλπες της 21ης Μαΐου, επιχειρούν να επαναφέρουν στο προσκήνιο το θετικό αφήγημα της ΝΔ για την επόμενη τετραετία, αλλά και να επαναπροσδιορίσουν τη στάση τους στην τελική ευθεία απέναντι στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και την ηγεσία του.

Στο επιτελείο του κ. Μητσοτάκη έχουν απόλυτη επίγνωση ότι η προχθεσινή «βόμβα» για τους υπεύθυνους του σκανδάλου από τον Ν. Ανδρουλάκη κατά την τηλεμαχία των πολιτικών αρχηγών, θρυμματίζει κάθε πιθανότητα μετεκλογικής συνεργασίας ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, ενώ αντιθέτως, ενισχύει το αφήγημα Τσίπρα περί την ανάγκη συγκρότησης κυβέρνησης συνεργασίας μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ. Ευκαιρία, την οποία από τη νύχτα ακόμα του debate, ο κ. Τσίπρας δεν άφησε να πάει χαμένη.

Ο μεγάλος φόβος του γαλάζιου επιτελείου, ωστόσο, είναι να λειτουργήσει η τελευταία αυτή εξέλιξη αποτρεπτικά προς τους κεντρώους ψηφοφόρους που το 2019 είχαν ψηφίσει τον Κυρ. Μητσοτάκη για πρωθυπουργό και σήμερα, μόλις μία εβδομάδα και κάτι πριν τις εκλογές, εξακολουθούν να εμφανίζονται αναποφάσιστοι. Μέχρι την Τρίτη, οι συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη εμφανίζονταν αισιόδοξοι ότι υπό τον φόβο επιστροφής του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, οι συγκεκριμένοι ψηφοφόροι θα δώσουν για μία ακόμη φορά τη στήριξή τους στη ΝΔ. Από την Τετάρτη το βράδυ, η αισιοδοξία αυτή έχει περιοριστεί σημαντικά…

Πηγή: ieidiseis.gr/

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X