Πολιτική

Μελέτη Τσιόδρα: Η Γκάγκα εκθέτει Μητσοτάκη – Αποκαλύπτει ότι μαθαίνει τα πάντα

Μελέτη Τσιόδρα: Η Γκάγκα εκθέτει Μητσοτάκη – Αποκαλύπτει ότι μαθαίνει τα πάντα
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Σε δύσκολη και αμήχανη θέση βρέθηκε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης για τον κορονοϊό, με αιτία τη μελέτη των Λύτρα και Τσιόδρα που εκθέτει ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση, σχετικά με τη θνησιμότητα εκτός ΜΕΘ.

Η κ. Γκάγκα αναφέρθηκε στο εάν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε γνώση της έρευνας αυτής, τη στιγμή που ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου είχε ισχυριστεί ότι κανένας στο γραφείο του πρωθυπουργού δεν είχε ενημερωθεί για τη συγκεκριμένη μελέτη.

Ο κ. Οικονόμου δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «η μελέτη δεν ήταν σε γνώση του πρωθυπουργού, δεν είχε παραδοθεί ούτε σε κανέναν συνεργάτη του», προσπαθώντας να καλύψει τόσο τον Κ. Μητσοτάκη, όσο και κορυφαία κυβερνητικά στελέχη που είχαν κάνει προ μερικών εβδομάδων προκλητικές και αντιεπιστημονικές δηλώσεις.

Σημειώνεται ότι ο κ. Οικονόμου άφησε ακάλυπτη την τότε ηγεσία του υπουργείου Υγείας, καθώς όταν ρωτήθηκε εάν γνώριζαν στο υπουργείο για την ύπαρξη της μελέτης, επανέλαβε πως «η μελέτη δεν ήταν σε γνώση του Κυριάκου Μητσοτάκη και των συνεργατών του».

Η Γκάγκα «αδειάζει» τον Μητσοτάκη

«Κάθε εβδομάδα έχουμε συνάντηση με τον πρωθυπουργό, που ελέγχει τα δεδομένα. Ο ίδιος έχει ζητήσει να τα βλέπει κάθε μέρα», αποκάλυψε η κ. Γκάγκα, αναφερόμενη στον κ. Μητσοτάκη, ο οποίος την 1η Δεκεμβρίου από το βήμα της Βουλής δήλωνε ότι δεν υπάρχει κάποια «ένδειξη» ότι είναι μεγαλύτερη η θνησιμότητα στους ασθενείς εκτός ΜΕΘ.

Ωστόσο, στη συνέχεια η αν. υπουργός επιχείρησε να απαξιώσει τη συγκεκριμένη μελέτη, μιλώντας για άρθρο με «αδυναμίες» και «κενά», που θα πρέπει να επιβεβαιωθεί από «πολλές άλλες μελέτες με διαφορετικούς πληθυσμούς».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X