Πολιτική

Μιχάλης Καρχιμάκης: Πρέπει να υπάρχει ένα αδυσώπητο μέτωπο απέναντι στη Δεξιά

Μιχάλης Καρχιμάκης: Πρέπει να υπάρχει ένα αδυσώπητο μέτωπο απέναντι στη Δεξιά
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

«Δυστυχώς η κυβέρνηση επιμένει σε μια αντιφατική και επικίνδυνη πολιτική, σε μια πολιτική δίχως σχέδιο για την αναχαίτιση της πανδημίας. Πρώτος στόχος τους είναι η αναχαίτιση του πολιτικού κόστους», δήλωσε Στο Κόκκινο 105.5 και στον Γιώργο Τραπεζιώτη, ο κ. Μιχάλης Καρχιμάκης, πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ.

«Δεν αξιοποίησαν τον χρόνο που είχαν το προηγούμενο διάστημα για να ενισχύσουν ουσιαστικά το ΕΣΥ. Θα ήταν ευκαιρία η πανδημία για να ενισχυθούν τα νοσοκομεία μας, ωστόσο δεν έγινε τίποτε επί της ουσίας προς αυτή την κατεύθυνση. Δυστυχώς όμως με αφορμή την πανδημία κάποιοι φρόντισαν να κερδοσκοπήσουν, οι έλεγχοι είναι ανύπαρκτοι. Τι να πρωτοπεί κάποιος; Για την διαφθορά; Για την αδιαφάνεια; Για τις εισπρακτικές εταιρίες; Η κατάσταση είναι τραγική για την κοινωνία», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Καρχιμάκης.

Σύμφωνα με τον ίδιο «πρέπει να αλλάξει η πολιτική προσέγγιση. Η δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα, και ο καθένας με βάση τη φιλοσοφία του να υπηρετήσει αυτούς που θέλει να υπηρετήσει και να βοηθήσει. Δυσκολίες αντιμετωπίσαμε και σε άλλες περιόδους, αλλά υπήρξε η πολιτική βούληση για να αλλάξουν πράγματα προς όφελος του ελληνικού λαού. Η πολιτική βούληση είναι αυτή που δίνει λύσεις στα προβλήματα».

Ο κ. Καρχιμάκης, πρόσθεσε πως «και στην πρώτη φάση της πανδημίας, οι προοδευτικές δυνάμεις του τόπου, που προσεγγίζουμε τα πράγματα διαφορετικά από την Δεξιά, βοηθήσαμε όσο μπορούσαμε την κατάσταση. Υπάρχει μια κοινή συνισταμένη αντίληψης. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην υπάρχει μέτωπο απέναντι στις πολιτικές που δημιουργούν προβλήματα στον ελληνικό λαό. Για παράδειγμα για το θέμα των δωρεάν PCR, μπορεί να κάνει αναφορές και ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αλλά το έλεγε και η Φώφη Γεννηματά. Πρέπει να υπάρχει ένα αδυσώπητο μέτωπο απέναντι στις πολιτικές της Δεξιάς. Όλα τα προοδευτικά κόμματα πρέπει να συγκρουστούν με τις πολιτικές αυτές».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X