Πολιτική

Μήνυμα προς την Τουρκία για στρατιωτική αντιμετώπιση των προκλήσεων

Μήνυμα προς την Τουρκία για στρατιωτική αντιμετώπιση των προκλήσεων
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Πυκνώνουν τα μηνύματα από την ελληνική κυβέρνηση προς την Τουρκία. Μετά το Νίκο Κοτζιά και ο Δημήτρης Τζανακόπουλος προειδοποίησε τους Τούρκους ότι η ελληνική απάντηση σε νέα επιθετική πρόκληση της Τουρκίας δεν θα είναι ειρηνική.

«Νέα επιθετική ενέργεια της Τουρκίας θα απαντηθεί, άλλος δρόμος δεν υπάρχει» είπε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στον απόηχο του διεμβολισμού του σκάφους του λιμενικού στα Ίμια από τουρκική ακταιωρό.

«Έφτασαν στα όρια της κόκκινης γραμμής, αν δεν τα ξεπέρασαν« είπε μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Πως αντιμετωπίζει η Ελλάδα τις προκλήσεις της Τουρκίας

«Δεν αντιδράσαμε ακαριαία, αντιδράσαμε με ψυχραιμία» σημείωσε, απαντώντας στις κατηγορίες της αντιπολίτευσης. Το θέμα είναι να υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, όχι να εντείνουμε την κρίση εξήγησε. «Νομίζω ότι το μήνυμα έχει παραληφτεί από την Τουρκία, προκαλεί ελεγχόμενες κρίσεις για να στείλει μήνυμα στους εταίρους της καθώς αντιμετωπίζει την κινητικότητα των Κούρδων στα σύνορα της, το κουρδικό ζήτημα επικαθορίζει την τουρκική πολιτική» ανέφερε ο κ. Τζανακόπουλος.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπεραμύνθηκε ακόμα της επίσκεψης του Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα. Και πρόσθεσε  ότι διευθετήθηκε σειρά δευτερευόντων ζητημάτων που αν δεν είχαν διευθετηθεί σωρευτικά μπορεί να έκαναν την κρίση χειρότερη. Όπως είπε, όταν υπάρχουν δυσκολίες μεταξύ δύο χωρών γίνονται συναντήσεις. Το κατέδειξε και η επίσκεψη Γιλντιρίμ στο Βερολίνο, που έγινε σε βαρύ κλίμα.
«Δεν ήταν επιβεβλημένη η επικοινωνία του κ. Τσίπρα με τον κ. Μητσοτάκη για το θέμα των Ιμίων, δεν είναι τόσο σοβαρή η κρίση» υποστήριξε. Αφησε, όμως,  ανοιχτό το ενδεχόμενο να υιοθετηθεί η πρόταση της ΝΔ για σύγκληση του Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής.

Αυστηρό μήνυμα Κοτζιά στην Άγκυρα: Δεν θα ξαναπαντήσουμε ειρηνικά

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X