Οικονομία

Μητσοτάκης: Ανακοίνωσε παράταση 3 μηνών για την προστασία πρώτης κατοικίας

Μητσοτάκης: Ανακοίνωσε παράταση 3 μηνών για την προστασία πρώτης κατοικίας
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Στην επιστροφή του στην Βουλή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προχώρησε σε ανακοινώσεις για την προστασία της πρώτης κατοικίας.

“Δεχτήκαμε μια σκληρή επίθεση, η οικονομία δέχθηκε ένα μεγάλο πλήγμα αλλά το κράτος κατάφερε να χρηματοδοτήσει την υγεία και να χρηματοδοτήσει επιχειρήσεις. Η χώρα πια κινείται χωρίς το βάρος των υπερβολικών πλεονασμάτων και η αξία των ομολόγων της αξιολογείται από την ΕΚΤ. Η επιτυχής αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης μπορεί να γίνει το θεμέλιο για την ανάταξη της οικονομίας μας”, είπε ο πρωθυπουργός.

Μητσοτάκης σε ΣΥΡΙΖΑ: «Το λεφτόδεντρο μαράθηκε το 2015»!

Και συνέχισε: “Δεν θα κρύψω ότι οι δυσκολίες θα είναι πολλές και οφείλουμε να τις μοιράσουμε δίκαια, είπε ο κ. Μητσοτάκης. Ζήτησε επίσης εθνική ενότητα και είπε μάλιστα ότι αυτό περιμένουν οι πολίτες από τον πολιτικό κόσμο. Θα έχουμε σκληρή πολιτική αντιπαράθεση και διάλογο για τα επιστημονικά δεδομένα και όλα αυτά τα επιζητώ. Η κυβέρνηση επιζητεί την δημιουργική κριτική. Όχι όμως την λασπολογία και την αμφισβήτηση ανθρώπων που προσέφεραν στο κοινό καλό χωρίς να φορούν κομματικό καπέλο. Αν θεωρούμε ότι με την ευκαιρία της κρίσης έκλεισε ένας κύκλος τότε θα είναι ευχής έργο αν αυτήν την πρόοδο την αποδείξουμε και μέσα σε αυτή την αίθουσα. Η χώρα μας μπορεί να γίνει και παράδειγμα υπέρβασης των συνεπειών της κρίσης”.

Ανακοίνωσε συγκεκριμένα ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Μέχρι να αρθεί και η τελευταία αρνητική επίπτωση της πανδημίας η κυβέρνησης θα εξακολουθεί να χορηγεί την αποζημίωση ειδικού σκοπού και τα επιδόματα σε ανέργους.

Όσοι επιστρέφουν στην δουλειά σε συνθήκες μειωμένου ωραρίου και τζίρου θα δουν τις αποδοχές τους να ενισχύονται.

Θα δίνεται πρόσθετη στήριξη σε επιχειρηματίες που δεν θα μπορούν να ενισχύσουν πλήρως το εργατικό τους δυναμικό. Θα εξειδικευθούν όλα στις 5 το απόγευμα.

Ο πρωθυπουργός είπε ακόμα ότι κανένας πολίτης δεν θα δει το σπίτι του εν μέσω κρίσης να χάνεται και ανακοίνωσε την παράταση για 3 μήνες της προστασίας της Α κατοικίας.

Εκλογές 30 Αυγούστου ή 6 Σεπτεμβρίου «βλέπει» ο ΣΥΡΙΖΑ!

Εξήγγειλε νέο πρόγραμμα Γέφυρα το οποίο θα επιδοτεί την δανειοδότηση των πολιτών από το κράτος.

Θα επιβραβεύει και συνεπείς δανειολήπτες που έχουν πληγεί οικονομικά από τον κορονοϊό.

Στην διάθεση των επιχειρήσεων είναι όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχουν ήδη εξαγγελθεί.

Τις επόμενες ημέρες νέα δέσμη μέτρων για την ανακούφιση των επιχειρήσεων που θα δουν τον τζίρο τους να μειώνεται αλλά και μέτρα για την ανακούφιση από την κρίση στον Τουρισμό. Κλείνοντας είπε ότι η πανδημία πρέπει να γίνει το έναυσμα ενός νέου παραγωγικού μοντέλου βασισμένου σε κλάδους που μπορούν να προσελκύσουν επενδύσεις και να δίνουν στην οικονομία την δυναμική που χρειάζεται.

Δείτε όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

https://www.facebook.com/kyriakosmitsotakis/videos/1100205667014425/

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X