Πολιτική

Μητσοτάκης: Είμαστε σε πόλεμο με τις φωτιές – Θα ξαναφτιάξουμε αυτά που χάσαμε

Μητσοτάκης: Είμαστε σε πόλεμο με τις φωτιές – Θα ξαναφτιάξουμε αυτά που χάσαμε
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Σαν προσπάθεια να προετοιμάσει τους πολίτες για τις καταστροφές από τις πυρκαγιές και ασφαλώς να αποσείσει τις ευθύνες του ίδιου και της κυβέρνησης ακούστηκαν τα όσα  άκρως ανησυχητικά είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή. Εχουμε «τρεις δύσκολες μέρες μπροστά μας» ανέφερε και το μυαλό όλων πηγαίνει στα χειρότερα καθώς εμμέσως προαναγγέλει πως δεν θα ανακοπεί σύντομα το πύρινο μέτωπο.

«Για τις επόμενες μέρες και εβδομάδες πρέπει να είμαστε όλοι σε μόνιμα σε επιφυλακή. Βρισκόμαστε σε πόλεμο με αντίπαλο το μέτωπο της φωτιάς» υποστήριξε. Μόνο που τα στοιχεία δείχνουν  δυστυχώς πως  ο πόλεμος έχει χαθεί.

Από το βήμα της Βουλής, ο πρωθυπουργός, με βαριά τη σκιά των πυρκαγιών, συνέχισε το ίδιο τροπάρι περί κλιματικής αλλαγής και έντονης έντασης ανέμων αλλά δεν έκανε καμιά αναφορά σε διαπιστωμένες ελλείψεις πτητικών μέσων και οργανωμένου σχεδίου για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών, που επισήμανες πολίτες που έχουν πληγεί από τις πυρκαγιές και ο Ανδριανός Γκουρμπάτσης, πρώην υπαρχηγός της Πυροσβεστικής.

Με χιλιάδες στρέμματα να έχουν γίνει στάχτη επανέλαβε πως «πάντοτε θα είναι προτεραιότητά μας η ανθρώπινη ζωή» και χαρακτήρισε «πολύτιμο το 112».

Ενώ η κοινωνία λέει κάθε πέρσι και καλύτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε σε «πρόοδο που έχουμε πετύχει» και τόνισε πως είναι «τουλάχιστον παράδοξο κάποιοι να αμφισβητούν την ετοιμότητα του κράτους».

Και κάπου εδώ υποσχέθηκε πως «θα ξαναφτιάξουμε αυτά που χάσαμε, θα αποζημιώσουμε αυτούς που επλήγησαν».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X