Πολιτική

Μητσοτάκης: Έτσι θα κατέβει στο… ντέρμπι της Βουλής!

Μητσοτάκης: Έτσι θα κατέβει στο… ντέρμπι της Βουλής!
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Κατά τα φαινόμενα, ο σημερινός δεύτερος γύρος σε επίπεδο κορυφής επί της ψήφου εμπιστοσύνης μεταξύ Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκου Μητσοτάκη θα είναι σε ηπιότερα επίπεδα. Η «έκρηξη» που είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τη δευτερολογία του πρωθυπουργού που λειτούργησε ως «κόκκινο πανί» για τον ίδιο, κατά τα φαινόμενα, δεν θα επαναληφθεί σήμερα. Αν και, στην πολιτική, ποτέ μην λες ποτέ.

Τι θα πει ο Μητσοτάκης σήμερα

Με βάση τον προγραμματισμό, πάντως, ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται σήμερα, στη δεύτερη κοινοβουλευτική του τοποθέτηση στο πλαίσιο της συζήτησης για την ψήφο εμπιστοσύνης να συνοψίσει όλους τους λόγους, για τους οποίους η ΝΔ καταψηφίζει αυτή την κυβέρνηση. Τον τόνο της παρέμβασής του έδωσε, άλλωστε, και από τα Γιάννενα χθες το βράδυ, όπου επιτέθηκε μεν σφοδρά στην κυβέρνηση, αλλά επέμεινε και στο θετικό μήνυμα που κομίζει η ΝΔ ενόψει της 26ηςΜαϊου.

Μαξίμου: Πίστη ότι μπορούν να το… γυρίσουν με οδηγό τις δημοσκοπήσεις!

Ένα από τα βασικά σημεία που ο κ. Μητσοτάκης θέτει στην προμετωπίδα του πολιτικού λόγου της ΝΔ είναι οι μειώσεις φόρων, οι οποίες πηγαίνουν πέρα από το πακέτο παροχών της κυβέρνησης που, μπορεί να γίνεται δεκτό επί της αρχής από τη ΝΔ, αλλά θεωρείται αμιγώς προεκλογικού χαρακτήρα. Υπό αυτό το πρίσμα, άλλωστε, αξιολόγησε και τη «13ησύνταξη» ο κ. Μητσοτάκης, λέγοντας ότι η μηνιαία συνταξιοδοτική δαπάνη είναι πάνω από 2 δις και η κυβερνητική παροχή είναι κάτω από 1 δις.

Κάπως έτσι, ο κ. Μητσοτάκης επιμένει στο πρόγραμμα φοροελαφρύνσεων της ΝΔ που θα έχει, όπως λέει, και αναπτυξιακή λογική. Είναι ακριβώς αυτή η «σύγκρουση δύο κόσμων», για την οποία μιλά ο πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος προσθέτει ότι, ακόμα και όταν ο ΣΥΡΙΖΑ κοπιάρει μέτρα που εισηγείται η ΝΔ, δεν αντιγράφει τη λογική του προγράμματός της. Γι’ αυτό και εξήγγειλε από το βήμα του συνεδρίου του Οικονομικού Επιμελητηρίου ότι, στον προϋπολογισμό του 2020, εφόσον η ΝΔ κερδίσει τις εκλογές, θα εγγράψει τόσο τη μείωση φόρων από το 28% στο 20% όσο και την οριζόντια μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30%, με αμφότερα μέτρα να εκτείνονται σε βάθος διετίας.

Δεν θέλει… ένταση ο Μητσοτάκης (!)

Από την άλλη, μπορεί ο κ. Μητσοτάκης να θέλει να αποφύγει την ατραπό της ηλεκτρισμένης αντιπαράθεσης, όπως την παρακολουθήσαμε το βράδυ της Τετάρτης, όμως δεν πρόκειται να αφήσει τον κ. Τσίπρα σε «χλωρό κλαρί» ως προς τον «πολακισμό». Και αυτό γιατί ο πρόεδρος της ΝΔ θεωρεί ότι Τσίπρας και Πολάκης είναι ένα και ότι ο «πραγματικός Τσίπρας» που ισούται με τον Πολάκη φανερώθηκε ανάγλυφα στην προχθεσινή συνεδρίαση.

Η συνέχεια, σήμερα το απόγευμα, επί του βήματος.

Πηγή: Reader.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X