Παρασκήνιο

Μητσοτάκης: Η κοροϊδία στους απεγνωσμένους πολίτες και… το φάντασμα του ΣΥΡΙΖΑ!

Μητσοτάκης: Η κοροϊδία στους απεγνωσμένους πολίτες και… το φάντασμα του ΣΥΡΙΖΑ!
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Απίστευτη κοροϊδία τα περί μείωσης στους λογαριασμούς ρεύματος, που έταξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στους χιλιάδες πολίτες χωρίς ρεύμα επί μέρες. Χωρίς να ζητήσει ούτε μία συγγνώμη, επέρριψε μάλιστα το κυβερνητικό αλαλούμ στον ΣΥΡΙΖΑ.

Μιλώντας στην Κ.Ο. της ΝΔ, ο πρωθυπουργός δεν ανακοίνωσε στην πραγματικότητα κάποια έκπτωση, αλλά σαν άλλος Μωυσής υποτιμητικά δήλωσε ότι ζήτησε ως κίνηση καλής θέλησης – λες και τους κάνουν χατίρι – από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού να εξετάσει μία μείωση στο λογαριασμό του ρεύματος για το μήνα Φεβρουάριο για τα νοικοκυριά εκείνα τα οποία έμειναν χωρίς ρεύμα τις τελευταίες μέρες. «Θα υπάρξουν ανακοινώσεις από τη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού τις επόμενες μέρες σε αυτήν την κατεύθυνση ως μία έμπρακτη αναγνώριση της ταλαιπωρίας που υπέστησαν οι πελάτες της επιχείρησης» ανέφερε.

«Μαχαιρώματα» εντός ΝΔ για να αφήσουν… απ’ έξω τον Μητσοτάκη

Κοροϊδία διπλή, αφού όπως ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, δεν ζητήθηκε αντίστοιχη κίνηση καλής θέσης και από τους ιδιώτες παρόχους. Πράγμα που σημαίνει ότι όσοι κάτοικοι δεν είναι πελάτες της ΔΕΗ και έχουν παραμείνει χωρίς ρεύμα, δεν πρόκειται να δουν καμία μείωση στους λογαριασμούς τους.

Ποιος φταίει; Ο ΣΥΡΙΖΑ!

Χωρίς ίχνος ντροπής ο πρωθυπουργός επιχείρησε να φορτώσει στον ΣΥΡΙΖΑ τις κυβερνητικές ανεπάρκειες στην αντιμετώπιση της κακοκαιρίας. «Χωρίς να μπω σε μεγάλες λεπτομέρειες θα πω μόνο ότι οι επενδύσεις στο ΔΕΔΔΗΕ την τελευταία δεκαετία μειώθηκαν κατά σχεδόν 75%» υποστήριξε. «Τα λέω αυτά σε όσους μας ασκούν σήμερα κριτική αλλά μας παρέδωσαν το 2019 μία ΔΕΗ στα όριά της χρεοκοπίας και έναν ΔΕΔΔΗΕ ο οποίος δεν είχε καν φροντίσει να κάνει παραγγελίες στύλων τότε για να μπορεί να ανταποκριθεί στις άμεσες τρέχουσες ανάγκες της επιχείρησης» ισχυρίστηκε.

«Φωτιές» στο ΚΙΝΑΛ! Λοβέρδος αγνοεί Φώφη και… τάσσεται με τον Χρυσοχοΐδη!

Αναγνωρίζοντας ότι «η οργή του κόσμου είναι απολύτως δικαιολογημένη», ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιχείρησε κατά τη συνήθη πρακτική του να διαχωρίσει τη θέση του από το επιτελικό μπάχαλο στην αντιμετώπιση της κακοκαιρίας, αδειάζοντας τους υπουργούς του. Εμφανίστηκε μάλιστα ενοχλημένος «από αυτό το πινγκ πονγκ των ευθυνών ανάμεσα στους διάφορους αρμόδιους», υποστηρίζοντας ότι η εντολή προς τον κρατικό μηχανισμό ήταν σαφής: κανείς δεν θα γυρίσει σπίτι του μέχρι να ηλεκτροδοτηθεί και το τελευταίο σπίτι. «Εκτιμώ ότι μέχρι το τέλος της ημέρας όλες οι ζημιές θα έχουν πια αποκατασταθεί» είπε. Λίγο αργότερα, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο Χρήστος Ταραντίλης απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το αν ο πρωθυπουργός θα ζητήσει παραιτήσεις, δήλωσε ότι θα ασχοληθεί η κυβέρνηση με αυτό το θέμα αφού πρώτα αποκατασταθούν τα προβλήματα που παραμένουν από την κακοκαιρία.

Ο Μητσοτάκης… ευχαρίστησε

Ταυτόχρονα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σαν να μην έχει ακούσει τις έντονες διαμαρτυρίες από πολλές περιοχές της Αττικής, ευχαρίστησε τους πολίτες «για την υπομονή που επέδειξαν», ενώ δικαιολογήθηκε υποστηρίζοντας ότι η κακοκαιρία αυτή ανέδειξε «χρόνια προβλήματα τα οποία έχουμε ως προς τα κρίσιμα δίκτυα υποδομής».

Κατόπιν εορτής τέλος ο πρωθυπουργός εξήγγειλε και νομοσχέδιο για να ξεκαθαρίσουν οι αρμοδιότητες, όπως για παράδειγμα αυτή της κοπής δέντρων, καθώς και για την υπογειοποίηση των καλωδίων.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X