Επιλογές

Μονομαχία Τσίπρα-Μητσοτάκη σήμερα στην βουλή, για την ανομία στα πανεπιστήμια

Μονομαχία Τσίπρα-Μητσοτάκη σήμερα στην βουλή, για την ανομία στα πανεπιστήμια
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Άγρια σύγκρουση αναμένετε να εξελιχθεί σήμερα στην βουλή, μεταξύ του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκο Μητσοτάκη, λόγο της επίκαιρης ερώτησης στην βουλή της ΝΔ για τα ζητήματα της ανομίας στα πανεπιστήμια.

Την σχετική γέφυρα διαλόγου έχει αναλάβει ο αρμόδιος υπουργός, κ. Κ. Γαβρόγλου ο οποίος και θα έχει σύντομα συναντήσεις με εκπροσώπους της Εκκλησίας σε όλα τα επίπεδα. Σε λίγη ώρα στην βουλή (γύρω στις 10.30) θα ξεκινήσει πάντως στην βουλή η μονομαχία των κ.κ Τσίπρα-Μητσοτάκη.

Αξίζει να σημειώσουμε, ότι αρκετά από τα δημόσια πανεπιστήμια αδυνατούν να επιτελέσουν το έργο τους, εξ αιτίας της παραβατικότητας που επικρατεί στους χώρους τους και πέριξ αυτών.

Αντιδράσεις αγανάκτησης από την ακαδημαϊκή κοινότητα έρχονται καθημερινά στο φως της δημοσιότητας.

Προ ημερών, η Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών ανέστειλε συμβολικά τη λειτουργία της μετά την εισβολή και κατάληψη χώρου από το Ρουβίκωνα. Ομοίως, ανεστάλη συμβολικά η λειτουργία προγραμμάτων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών προκειμένου να ενεργοποιηθούν οι αρμόδιοι φορείς για την απομάκρυνση διακινητών και χρηστών ναρκωτικών από τους χώρους με τους οποίους γειτνιάζει το Πανεπιστήμιο.

Καθηγητές, φοιτητές και απόφοιτοι, πρώην και νυν Πρυτάνεις, η ίδια η ΠΟΣΔΕΠ, καλούν με ψηφίσματα, επιστολές και κάθε πρόσφορο μέσο την Πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της και να προστατέψει Ιδρύματα, φοιτητές, καθηγητές και εργαζομένους από το κλιμακούμενο καθεστώς ανασφάλειας και εκτροπής.

Η Εκτελεστική Γραμματεία της ΠΟΣΔΕΠ, αιτήθηκε ρητά την «αλλαγή του υπάρχοντος νομοθετικού πλαισίου για το πανεπιστημιακό άσυλο, το οποίο εξελίσσεται σε άσυλο προστασίας της ανομίας».

Τα δύο ερωτήματα προς τον Αλέξη Τσίπρα από τον κ. Μητσοτάκη:

1. Συμφωνείτε με το Πόρισμα της Επιτροπής Παρασκευόπουλου, που εκκινεί από την άκρως στρεβλή παραδοχή ότι είναι ουτοπικός στόχος η εξάλειψη της παραβατικότητας στο ακαδημαϊκό περιβάλλον;

2. Προτίθεστε να απαντήσετε εμπράκτως στις κραυγές αγωνίας της πανεπιστημιακής κοινότητας και να βάλετε τέλος στο καθεστώς βίας και ανομίας στα πανεπιστήμια;».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X