Θέμα

Μπρα ντε φερ αστυνομίας κυβέρνησης με απρόβλεπτες συνέπειες – «Κυριάκο… ποτέ την Κυριακή τραυματίες και νεκροί»

Μπρα ντε φερ αστυνομίας κυβέρνησης με απρόβλεπτες συνέπειες – «Κυριάκο… ποτέ την Κυριακή τραυματίες και νεκροί»
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ενα μπρα-ντε-φερ κυβέρνησης αστυνομικών βρίσκεται σε εξέλιξη. Ο σοβαρός τραυματισμός του αστυνομικού των ΜΑΤ στου Ρέντη ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι των αστυνομικών.  Η κυβέρνηση μπορεί να τους αντιμετωπίζει σαν αγαπημένα παιδιά, ωστόσο μάλλον δεν δεν τους έχει πείσει με έργα για τις προθέσεις της. Και η οργή αρχίζει να ξεχειλίζει.

Η συγκέντρωση το Σάββατο μεσημέρι στο Σύνταγμα και προπαντός τα συνθήματα τα οποία στρέφονταν κατά της κυβέρνησης, αλλά και του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη φανερώνουν την εκρηκτική ύλη που έχει συσσωρευτεί.

 

«Κυριάκο… ποτέ την Κυριακή τραυματίες και νεκροί», «Ποιος επιτέλους κυβερνάει αυτόν τον τόπο;», «Γιώργο κρατήσου, είμαστε μαζί σου», «Να είμαστε μαζί σου θέλουμε λαέ, δεν είναι η δουλειά μας υπάλληλοι ΠΑΕ», είναι μερικά από τα μηνύματα πάνω στα πανό των αστυνομικών που προσήλθαν στη διαμαρτυρία.

Αυτό δεν το είχαμε ξαναδεί. Οπως δεν είχαμε  ξαναδεί πέντε διμοιρίες των ΜΑΤ να αρνούνται  να πάνε στο γήπεδο του ΠΑΟ στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, το βράδυ της Πέμπτης, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τον σοβαρό τραυματισμό του συναδέλφου τους στου Ρέντη.

«Οι ζωές μας δεν στοιχίζουν 30 ευρώ» είναι το βασικό σύνθημα των αστυνομικών, των οποίων η οργή έχει ξεχειλίσει μετά τον θανατηφόρο τραυματισμό του συναδέλφου τους στου Ρέντη.

Ήταν μια στην κυριολεξία Λευκή Απεργία των ΜΑΤ, που έγινε με πρωτοβουλία των ίδιων των αστυνομικών που καλούνται να υπηρετούν σε μέτρα τάξης στα γήπεδα. Καμία συνδικαλιστική τους ένωση δεν πήρε απόφαση, ήταν αυθόρμητη αντίδραση.


Αύριο αναμένεται ότι η διαδήλωση των αστυνομικών στο Σύνταγμα αλλά και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, θα αποτελέσουν την κορωνίδα της διαμαρτυρία τους ενάντια στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, που τους έχει υποσχεθεί τα πάντα. Μιας κυβέρνησης που στήριξε την πολιτική της στο νόμος και τάξη, δείχνοντας σε βαθμό εκτός ορίων πολλές φορές ότι η αστυνομία είναι τα πάντα και για τα πάντα.


Όμως οι αστυνομικοί περιμένουν εδώ και 5 χρόνια αυξήσεις τις οποίες δεν έχουν δει. Όπως περιμένουν και βελτίωση των συνθηκών εργασίας τους, αλλά και αυτό δεν το βλέπουν, ούτε πλέον ελπίζουν ότι θα γίνει κάτι.
Η αστυνομία καταρρέει όπως πολλές υπηρεσίες στη χώρα, στην οποία η κυβέρνηση δεν νοιάζεται για το κοινωνικό κράτος. Και η ασφάλεια είναι μέρος του κοινωνικού κράτους και του κράτους δικαίου.
Αύριο Δευτέρα (18/12) αναμένεται λοιπόν να πραγματοποιηθεί μια μεγάλη διαδήλωση των ένστολων στο κέντρο της Αθήνας.
Κάτι τέτοιο έχουμε να το δούμε από το 2017, μέσα στα μνημόνια.

 

Και όπως επισημαίνει η εφημερίδα Κυριακάτικη Kontra στο πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της οι αστυνομικοί κάνουν λόγο για  ημίμετρα που άλλη μια φορά φέρνει η κυβέρνηση μίλησε ο Δημοσθένης Πάκος, πρόεδρος της ΕΑΣΥΑ: «Διαδηλώνουμε για τις ζωές μας. Διαδηλώνουμε για τον Γιώργο που άνανδροι κακοποιοί έστειλαν στην Εντατική. Η Πολιτεία οφείλει να καταλάβει ότι η ζωή του αστυνομικού δεν είναι αναλώσιμη. Πρέπει να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και επιτέλους να τελειώνει με το καρκίνωμα των οργανωμένων στρατών των οπαδών και να το κάνει με πραγματικά μέτρα, όχι με ημίμετρα. Δεν πρέπει να είμαστε στους σωματικούς ελέγχους. Δεν είμαστε σεκιούριτι των ΠΑΕ».

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X