Θέμα

Νέα δημοσκόπηση: Η ΝΔ ανοίγει την ψαλίδα από το ΣΥΡΙΖΑ

Νέα δημοσκόπηση: Η ΝΔ ανοίγει την ψαλίδα από το ΣΥΡΙΖΑ
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Στη δημοσκόπηση της Marc για το «Πρώτο Θέμα», η ΝΔ έχει 31,2% έναντι 20% του ΣΥΡΙΖΑ με τη διαφορά να είναι σταθερά πλέον αρκετά μεγάλη, ενώ η διαφορά στην παράσταση νίκης αγγίζει το 57,4%.

Στην ίδια δημοσκόπηση καταγράφεται αύξηση της διαφοράς μεταξύ Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ μετά την μικρή μείωση που είχε επιτευχθεί εξ αιτίας των υποσχέσεων του Αλέξη Τσίπρα από το βήμα της ΔΕΘ. Στο πλαίσιο αυτό η διαφορά αγγίζει το 10,2%. Τρίτο κόμμα αναδεικνύεται το ΚΙΝΑΛ ενώ η επόμενη Βουλή σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης θα είναι πεντακομματική.

Η αυτοδυναμία, τα όνειρα του… Οκτωβρίου και τα fake news…

Το γεγονός αυτό επιτρέπει εκτιμήσεις σύμφωνα με τις οποίες η Ν.Δ. στις επόμενες εκλογές δύναται να λάβει αυτοδυναμία. Μάλιστα, στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων η διαφορά αυξάνεται στο 11,2%.

 

Πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων:

ΝΔ 31, 2%
ΣΥΡΙΖΑ 20%
ΚΙΝΑΛ 7,1%
Χρυσή Αυγή 6,5%
ΚΚΕ 6,2%
Ένωση Κεντρώων 2,4%
Ποτάμι 2%
Ελληνική Λύση 1,9%
ΑΝΕΛ 1,3%
ΛΑΕ 1,3%

Επίσης, το 72,2% των πολιτών λέει να προκηρυχθούν εκλογές όταν ο Πάνος Καμμένος αποχωρήσει από την κυβέρνηση, ενώ μόλις 17,1% τάσσεται υπέρ του σχηματισμού μια κυβέρνησης με βουλευτές άλλων κομμάτων και ανεξάρτητους.

Σε ποσοστό της τάξης του 59,7% οι πολίτες μάλιστα θεωρούν ότι η παρουσία του Πάνου Καμμένου βλάπτει την εικόνα της κυβέρνησης.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X