Πολιτική

Νέα επίθεση Ζαχάροβα στην Ελλάδα: Εμείς βοηθήσαμε να απελευθερωθείτε, εσείς απελαύνετε Ρώσους διπλωμάτες

Νέα επίθεση Ζαχάροβα στην Ελλάδα: Εμείς βοηθήσαμε να απελευθερωθείτε, εσείς απελαύνετε Ρώσους διπλωμάτες
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Αφορμή για τη νέα οργισμένη ανάρτηση – επίθεση από τη Μαρία Ζαχάροβα ήταν η απόφαση της Αθήνας να απελάσει Ρώσους διπλωμάτες.

Η Μαρία Ζαχάροβα συνδέει ουσιαστικά την απέλαση των Ρώσων διπλωματών με την επίσκεψη της υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Βικτόρια Νούλαντ στην Ελλάδα στις 6 Απριλίου, ημέρα κατά την οποία το ελληνικό ΥΠΕΞ ανακοίνωσε την απέλασε των 12 Ρώσων διπλωματών.

Η Ρωσίδα διπλωμάτης συνδέει, επίσης, την 6η Απριλίου, ημερομηνία επίσκεψης της Νούλαντ, με την επίθεση των ναζί στην Ελλάδα, την ίδια ημερομηνία το 1941, και αναρωτιέται αν πρόκειται για σύμπτωση ή για έναν «διαβολικά ακριβή υπολογισμό».

Στην ανάρτησή της η Ζαχάροβα καταλήγει: «Το ελληνικό κράτος που δημιουργήθηκε χάρη στη βοήθεια της Ρωσίας και του οποίου ο πρώτος ηγέτης ήταν Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας (σ.σ. ο Ιωάννης Καποδίστριας) έμεινε ουσιαστικά χωρίς διπλωματικές σχέσεις με τη χώρα μας. Εμείς ποτέ δεν αρνηθήκαμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα με την οποία μοιραζόμαστε την ίδια πίστη, το αποδείξαμε και στις περσινές φωτιές».

Η Ζαχάροβα αναφέρει παράλληλα ότι ενέργειες όπως η απέλαση των Ρώσων διπλωματών για λόγους ευρωατλαντικής αλληλεγγύης διαγράφουν το κοινό παρελθόν Ελλάδας – Ρωσίας. «Δεν είναι καν κακό που η ευρωατλαντική αλληλεγγύη διαγράφει το παρελθόν, τελικά το ποιον τιμά κανείς είναι κυρίαρχη επιλογή του έθνους. Είναι κακό που στερεί από τους ανθρώπους και τους λαούς το μέλλον, την ανεξαρτησία και το δικαίωμα σε αυτήν την κυρίαρχη επιλογή», σημείωσε.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X