Πολιτική

Ο απίστευτος κυνισμός του Αδωνι Γεωργιάδη για την Υγεία και το ψέμα για την υψηλότερη ανάπτυξη στην Ευρώπη

Ο απίστευτος κυνισμός του Αδωνι Γεωργιάδη για την Υγεία και το ψέμα για την υψηλότερη ανάπτυξη στην Ευρώπη
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

«Το να μας παρουσιάζουν ως κάποια νεοφιλελεύθερα τέρατα άψυχα που δεν πονάμε για τον κόσμο ενώ αυτοί είναι οι δήθεν κοινωνικά δίκαιοι, είναι ψέμα», εξανέστη σε μια συζήτηση για την υγεία και οικονομία στο Action24 ο Αδωνις Γεωργιάδης  οποίος πέταξε και το αμίμητο: «Γενικευμένη αισχροκέρδεια στην Ελλάδα δεν υπάρχει»!

Για να επανέλθουμε όμως στο θέμα της υγείας, ο πρώην Υπουργός (Υγείας, Ανάπτυξης) ρωτήθηκε από τους παρουσιαστές της εκπομπής για τις τραγωδίες σε Κω και Νέα Μάκρη και για την διάλυση του ΕΣΥ και του ΕΚΑΒ.

Και καθότι «είναι ψέμα» όπως είπε, ότι είναι «κάποια νεοφιλελεύθερα τέρατα άψυχα», έδωσε την εξής απάντηση για την υγεία και βγάλτε τα συμπεράσματά σας.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης ισχυρίστηκε ότι η υγεία έμεινε πίσω γιατί η οικονομία είχε προτεραιότητα, όμως ο γαλάζιος υποψήφιος βουλευτής τοποθετήθηκε λες και τα νοικοκυριά δεν έχουν σαρωθεί από την ακρίβεια επί διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

Πιο συγκεκριμένα, ο Άδωνις Γεωργιάδης σχολιάζοντας τις τραγικές ελλείψεις του ΕΣΥ και του ΕΚΑΒ είπε ότι «η χώρα είχε πολλά προβλήματα, το πρώτο ήταν η οικονομία. Δεν μπορείς να φτιάξεις την υγεία άμα δεν έχεις λεφτά. Όλα στη ζωή έχουν μια λογική. Πρώτα πρέπει να έχεις λεφτά. Αυτό κάναμε, φτιάξαμε την οικονομία κι έχουμε τους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης στην Ευρώπη (σ.σ. άλλο ένα ψέμα αφού το πρώτο τρίμηνο του 2023 ο ρυθμός ανάπτυξης ήταν αρνητικός κατά -0,1%). Τώρα που έχουμε πλεόνασμα χρημάτων, πάμε στο δεύτερο. Δεύτερο πράγματι είναι το ζήτημα της Υγείας. Να πας να φτιάξεις ένα σύστημα υγείας χωρίς λεφτά, γίνεται; Δεν γίνεται».

 

Ψηφίστε Μητσοτάκη αλλιώς θα τρέχετε στις κάλπες το Δεκαπενταύγουστο

Έπιασε και το εκλογικό ζήτημα ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος αρνήθηκε υποκριτικά ότι η ΝΔ απειλεί και εκβιάζει τους πολίτες, πως αν δεν υπάρξει αυτοδυναμία του Κυριάκου Μητσοτάκη θα σύρει τη χώρα σε τρίτες εκλογές, ενώ έριξε το μπαλάκι των ευθυνών στο ΠΑΣΟΚ, στη συνηθισμένη πρακτική της αποποίησης.

«Ξεκαθαρίζουμε στο εκλογικό σώμα ότι εμείς το μόνο κόμμα που μπορούμε να συνεργαστούμε είναι το ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ μας έχει πει δεν συνεργάζομαι ποτέ μαζί σας, άρα εφόσον το μόνο κόμμα που μπορούμε να συνεργαστούμε έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν συνεργάζεται ποτέ μαζί μας, αν δεν υπάρχει αυτοδυναμία θα έχουμε εκλογές. Αυτό είπε ο Μητσοτάκης, δεν το είπε ως απειλή, το είπε ως διαπίστωση. Και εκλογές για να ξέρουμε θα γίνουν περίπου τον Δεκαπενταύγουστο!»

«Καλά που δεν μας απειλείτε», ήταν το ευστοχότατο σχόλιο του παρουσιαστή…

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X