Πολιτική

Ο Γιώργος Κύρτσος κεραυνοβολεί τον κυβερνητικό εκπρόσωπο για αντιευρωπαϊκή στάση

Ο Γιώργος Κύρτσος κεραυνοβολεί τον κυβερνητικό εκπρόσωπο για αντιευρωπαϊκή στάση
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο Γιάννης Οικονόμου ρωτήθηκε για τα… πυρά που εξαπολύει στην κυβέρνηση συχνά ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κύρτσος.

«Όλοι καταλαβαίνουμε τις επιδιώξεις και τις προθέσεις του» ήταν η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου. Και δεν έμεινε αναπάντητη από τον ευρωβουλευτή…

Το τελευταίο (πριν από την… απάντηση στον Γιάννη Οικονόμου) «χτύπημα» του Γιώργου Κύρτσου κατά της κυβέρνησης είχε να κάνει με τη δίωξη του Κώστα Βαξεβάνη για το σκάνδαλο Novartis, με τον γαλάζιο ευρωβουλευτή να εκφράζει ανοιχτά τη δυσφορία του. Και φυσικά αυτό δεν άρεσε στους… παροικούντες το Μαξίμου!

«Ο κ. Κύρτσος έχει επιδιώξει, εδώ και πάρα πολύ καιρό, μια συγκεκριμένη τακτική. Όλοι νομίζω ότι καταλαβαίνουμε ποιες είναι οι επιδιώξεις και οι προθέσεις του. Είναι πολύ φανερό. Αλλά, ελάχιστη σημασία έχουν μπροστά στα μεγάλα πολιτικά διακυβεύματα στις σταθερές και πολύ καθαρές θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης και τον τρόπο με τον οποίο ανταποκρίνεται στις προκλήσεις της εποχής μας», ήταν η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου όταν ρωτήθηκε.

Όπως θα περίμενε κανείς, ο Γιώργος Κύρτσος απάντησε. Και το έκανε με ακόμη ένα αιχμηρό tweet. Κατηγόρησε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο ότι κινείται εκτός ευρωπαϊκού πλαισίου (!).

«Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε για εμένα ότι “όλοι καταλαβαίνουμε τις επιδιώξεις και τις προθέσεις του”. Κινείται εκτός ευρωπαϊκού πλαισίου. Οι σύγχρονες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις δεν αναζητούν κίνητρα ούτε καταγγέλλουν προθέσεις που δεν προσδιορίζουν. Απλά ανταλλάσσουν επιχειρήματα» έγραψε ο Γιώργος Κύρτσος.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X