Πολιτική

Ο Κώστας Ζαχαριάδης προτείνει στο ΠΑΣΟΚ συνεργασία στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών

Ο Κώστας Ζαχαριάδης προτείνει στο ΠΑΣΟΚ συνεργασία στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Το «γάντι στο ΠΑΣΟΚ» για αλληλοστήριξη των υποψηφίων του με τον ΣΥΡΙΖΑ, όπου οι υποψήφιοί τους είναι στο δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών με αντίπαλο τον υποψήφιο της Ν.Δ. «ρίχνει» ο Κώστας Ζαχαριάδης.

«Θέλω η υποψηφιότητά μου από τον πρώτο γύρο, χωρίς αυτό να σημαίνει κάποια αντίθεση με τον κ. Δούκα, να είναι μια ευρύτερη, ευρύτατη συσπείρωση των προοδευτικών και δημοκρατικών δυνάμεων. Θέλω να σας πω ότι εγώ, όταν ήμουν μικρότερος και ήμουν οργανωμένος στον χώρο που είμαι και σήμερα, ψήφισα με χαρά στον δεύτερο γύρο των νομαρχιακών εκλογών την αείμνηστη Φώφη Γεννηματά έναντι του κ. Τζανετάκου γιατί το πίστευα. Είχα δηλώσει, επίσης, το 2010, ότι πρέπει να υπάρξει αλλαγή στον Δήμο Αθηναίων υπέρ του κ. Καμίνη και εν πάση περιπτώσει, για να φύγουμε λίγο από την Αθήνα… Είμαι υπερ της άποψης ότι – πανελλαδικά – όποιο προοδευτικό ψηφοδέλτιο απ’ όπου και αν περάσει στον δεύτερο γύρο, πρέπει να στηριχτεί απο όλους μας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων που στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ίδιος συνέχισε: «Αυτό είναι το μοντέλο του πολιτικού – αυτοδιοικητικού συστήματος στη Γαλλία. Όταν περνούσε κάποιος σοσιαλιστής στον δεύτερο γύρο, τον στήριζε και η Αριστερά, το ίδιο και στην Ιταλία. Οτιδήποτε άλλο δίνει τη δυνατότητα σε μια συντηρητική αντίληψη για την αυτοδιοίκηση να έχει παραπάνω δύναμη και δυναμική».

Είναι φανερό πως ο Κώστας Ζαχαριάδης πιστεύει πως θα είναι δεύτερος και θα πάει στον δεύτερο γύρο με τον Κώστα Μπακογιάννη (όπως, βεβαίως, πιστεύει για τον εαυτό του και ο Χάρης Δούκας που στηρίζει το ΠΑΣΟΚ), και επιδιώκει τη δημόσια στήριξη από τον αντίπαλό του.

Στις σχετικές συζητήσεις που, όπως μαθαίνουμε, γίνονται μεταξύ των στελεχών της Χαριλάου Τρικούπη, η στρατηγική της αλληλοϋποστήριξης μεταξύ των υποψηφίων των δυο κομμάτων θεωρείται ως «αυτονόητη εξέλιξη». Όλοι, όμως, αναμένουν τι θα αποφασίσει επί του θέματος ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X