Πολιτική

Ο Μπογδάνος στη Βουλή με το δικό του κόμμα

Ο Μπογδάνος στη Βουλή με το δικό του κόμμα
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Μπογδάνος προχωράει τελικά στην δημιουργία ενός δεξιού πατριωτικού φορέα που στόχο θα έχει να συσπειρώσει  γύρω του όλους τους δυσαρεστημένους Νεοδημοκράτες.

Το όνομα του νέου κόμματος θα είναι  «Εθνική Συμφωνία» και η  ανακοίνωση της σχετικής κίνησης, θα γίνει στις 5 Απριλίου σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στους βασικούς καλεσμένους αναμένεται να είναι ο Φαήλος Κρανιδιώτης και ο Θάνος Τζήμερος, ο Στέλιος Φενέκος, πρόεδρος της Κοινωνίας Αξιών, αλλά και στελέχη που έχουν περάσει από τη Νέα Δημοκρατία,  καθώς και στελέχη της ΝΔ που είναι παραγκωνισμένα τον τελευταίο καιρό και εκτιμούν ότι το κόμμα πηγαίνει προς την λάθος κατεύθυνση.

Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος με αυτή την κίνηση ευελπιστεί να εκφράσει όλους τους φιλελεύθερους συντηρητικούς πατριώτες οι οποίοι εμφανίζονται ιδιαίτερα απογοητευμένοι από το κυβερνών  κόμμα. Όπως λέγεται μάλιστα η  ιδεολογία πάνω στην οποία θα βασίζεται η νέα κίνηση, θα είναι ο φιλελεύθερος συντηρητισμός με ευρωατλαντική κατεύθυνση, όπως άλλωστε λέει και ο ανεξάρτητος βουλευτής   .

Σύμφωνα με πληροφορίες βασική επιδίωξη του είναι  στη συνέχεια να απευθύνει προσκλητήριο σε όσους από το χώρο της Δεξιάς έχουν ήδη παρουσία στα πολιτικά πράγματα και μια εμπειρία στην διενέργεια εκλογών, προκειμένου να ενωθούν οι δυνάμεις τους.

Η αλήθεια είναι ότι στην ΝΔ παίρνουν πολύ στα σοβαρά την κίνηση αυτή καθώς θεωρούν ότι ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος έχει ένα συμπαγές ακροατήριο το οποίο τον ακολουθεί. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες πριν από λίγο καιρό σε δημοσκοπήσεις που έγιναν για την εικόνα της ΝΔ μετρήθηκε και η ζημιά που μπορεί να κάνει στο κυβερνών κόμμα ένα κόμμα στα δεξιά της υπό την ηγεσία του πρώην βουλευτή της ΝΔ.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές τα ποσοστά ήταν ιδιαιτέρα ανησυχητικά για την ΝΔ αφού εμφάνισε το κόμμα του Κωνσταντίνου Μπογδάνου να μπαίνει στην Βουλή.

Με δεδομένο μάλιστα ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει φέρει στο προσκήνιο και πολλούς στρατιωτικούς αναλυτές που μονοπωλούν το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης όλα δείχνουν πολύ  σύντομα το νέο κόμμα θα διευρυνθεί και από… ετοιμοπόλεμα στελέχη.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X