Πολιτική

Ο «ξεχασιάρης»… Πρωθυπουργός

Ο «ξεχασιάρης»… Πρωθυπουργός
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ειδικότερα, χθες ο Πρωθυπουργός στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό τόνισε, μεταξύ άλλων, με ένταση στον Αλέξη Τσίπρα ότι «εσείς που κατηγορείτε αυτή την κυβέρνηση για υποχώρηση, είστε ο ίδιος που δεν κουνήσατε ούτε ένα πιόνι. Μάλλον κουνήσατε ένα συγκεκριμένο και θυμόμαστε ακόμα τις επιπτώσεις στα θέματα εξωτερικής πολιτικής. Αυτό το οποίο γνωρίζετε πολύ καλά. Βεβαίως, τη συμφωνία με τον βόρειο γείτονά μας. Εμείς είμαστε αυτοί οι οποίοι διευρύναμε. Εμείς είμαστε αυτοί οι οποίοι διευρύναμε τις συμμαχίες μας, με το Ισραήλ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, διαμορφώνοντας ένα τόξο χωρών που έχουν ευθυγραμμισμένα συμφέροντα και βλέπουν τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο μέσα από το ίδιο οπτικό πρίσμα.

Μου έκανε όμως ιδιαίτερη εντύπωση, κ. Τσίπρα, κάτι το οποίο είπατε στην ομιλία σας θέλοντας να μου ασκήσετε κριτική: Ότι δήθεν μετά τη συμφωνία με την Αίγυπτο δεν χειρίστηκα καλά τη σχέση μας με τη Γερμανία.

Διαβάζω, λοιπόν, ακριβώς τι είπατε, ακριβώς: «Όταν σας είπαμε τον Αύγουστο, φέτος, όταν υπογράψατε την Ελληνοαιγυπτιακή Συμφωνία», σωστά, αυτή έγινε τον Αύγουστο του 2020, «ότι έπρεπε την ίδια στιγμή να εξασφαλίσετε ότι η Γερμανία δεν θα απομακρυνθεί από τις θέσεις μας, μας αγνοήσατε και πάλι. Πήγατε στις 29 Αυγούστου στο Βερολίνο και μας είπατε πόσο καλά πάνε οι ελληνογερμανικές σχέσεις και για τέσσερις μήνες μετά είχαμε τη Γερμανία απέναντί μας στο θέμα των κυρώσεων».

Συνάντηση Μητσοτάκη – Μέρκελ στο Βερολίνο τη Δευτέρα

Η γκάφα… του Μητσοτάκη

Κύριε Τσίπρα, το ’19 πήγα στο Βερολίνο, όχι το ’20. Μα είναι δυνατόν; Τι άλλο να σας πω δηλαδή; Τα λόγια δεν μπορούν να περιγράψουν τον βαθμό της ανευθυνότητάς σας. Το μόνο που μου έρχεται στο μυαλό είναι μια φράση την οποία χρησιμοποιεί η έφηβη κόρη μου: «Ό,τι να ‘ναι». Ό,τι να ‘ναι έρχεστε και λέτε σε αυτή την αίθουσα.

Ανακαλύψατε ταξίδι το 2020 που έγινε το 2019. Εάν απολύσετε τους λογογράφους σας εγγυώμαι προσωπικά ότι θα ενταχθούν σε στήριξη, στο Ταμείο Ανεργίας, αλλά είναι αδιανόητο αυτά τα πράγματα να λέγονται στην Εθνική Αντιπροσωπεία από τέως Πρωθυπουργό και αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Κατανοώ τον εκνευρισμό σας αλλά όταν μου απευθύνεστε θα προτιμούσα να απευθύνεστε στον πληθυντικό και όχι στον ενικό…»

Σας ενημερώνουμε λοιπόν για την ιστορία, ότι ο πρωθυπουργός και η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ στις 08.03.2020 ήταν οι κεντρικοί ομιλητές στο «Ελληνογερμανικό Οικονομικό Φόρουμ – Όραμα και Ευκαιρίες Επενδύσεων» ενώ είχαν κατ’ ιδίαν συνάντηση όπου κυριαρχήσαν τα ελληνοτουρκικά.

Ελένη Νιζάμη

Απίστευτο τετ α τετ Τσίπρα-Λοβέρδου στη Βουλή -Έγραψε ότι ήθελε να τον δείρει

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X