Θέμα

Όχι Ερντογάν σε Πούτιν για την απελευθέρωση των Ελλήνων

Όχι Ερντογάν σε Πούτιν για την απελευθέρωση των Ελλήνων
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

«Η Τουρκία δεν θα απελευθερώσει τους δύο στρατιωτικούς, επειδή η Αθήνα έχει 8 Τούρκους πραξικοπηματίες», φέρεται να είπε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο «τσάρος» κράτησε την υπόσχεση που έδωσε στον Αλέξη Τσίπρα και ζήτησε από τον «σουλτάνο» να βγάλει από τη φυλακή τους δύο Έλληνες.

Αρνητική ήταν όμως η απάντηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στον Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος του έθεσε το θέμα της απελευθέρωσης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που βρίσκονται φυλακισμένοι στην Αδριανούπολη από την 1η Μαρτίου.

Αυτό αποκάλυψε το δελτίο του ΑΝΤ1, βασιζόμενο σε πηγές από το Κρεμλίνο. Ο πρόεδρος της Ρωσίας, μετά από επικοινωνία που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα, έθεσε το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στον Τούρκο ομόλογό του. Ωστόσο η απάντηση που έλαβε δεν ήταν ικανοποιητική, ενώ είναι και σε αντίθεση με την επίσημη θέση της Τουρκίας ότι οι δύο υποθέσεις δεν συνδέονται.

Οι Έλληνες στρατιωτικοί παραμένουν προφυλακισμένοι, χωρίς να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες, με την Άγκυρα να τονίζει πως η υπόθεσή τους θα κριθεί από τη δικαιοσύνη.

Από την πλευρά της η Τουρκία έχει ζητήσει πολλές φορές την έκδοση των οκτώ πραξικοπηματιών, που έχουν ζητήσει άσυλο στη χώρα μας, αλλά η ελληνική δικαιοσύνη έχει αρνηθεί, υποστηρίζοντας ότι δεν θα τύχουν δίκαιης δίκης στη χώρα τους.

Η απάντηση του Τούρκου προέδρου πάντως έρχεται σε ευθεία αντίθεση με την επίσημη θέση που ήδη έχει διατυπώσει η Άγκυρα ότι δεν συσχετίζει τα δυο θέματα.

Πηγή πληροφοριών ΑΝΤ1

 

Τουρκία και Ρωσία υπέγραψαν τη συμφωνία για τους ρωσικούς πυραύλους S-400

Ευρωβουλή προς Τουρκία: Απελευθερώστε αμέσως τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς!

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X