Πολιτική

Οργή σε εκκλησία και Ελληνική Λύση για τη συμφωνία Μητσοτάκη – Ιερώνυμου

Οργή σε εκκλησία και Ελληνική Λύση για τη συμφωνία Μητσοτάκη – Ιερώνυμου
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Κόντρες, επιθέσεις και αιχμές στη δεξιά πολυκατοικία και την εκκλησία. Η προσπάθεια των Κυριάκου Μητσοτάκη και Ιερώνυμου να κλείσουν το ρήγμα που προκάλεσε ανάμεσα στην κυβέρνηση και την εκκλησία που προκάλεσε ο νόμος για τους γάμους ομοφύλων, προκάλεσε οργή στην Ελληνική Λύση, σε Μητροπολίτες και ιερείς.

Είναι οργισμένοι για τη συμφωνία ΜητσοτάκηΙερώνυμου, οι οποίοι βρέθηκαν σήμερα χέρι-χέρι στο Δήλεσι για να επισκεφθούν δομές της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Σχεδόν δυόμισι μήνες μετά το άδειασμα του Μητσοτάκη στον Ιερώνυμο με τη φράση «ή παπάς- παπάς ή ζευγάς ζευγάς» από το βήμα της Βουλής, με αφορμή το νομοσχέδιο που δίχασε την κοινωνία και προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Ιεραρχίας, ο πρωθυπουργός ενόψει ευρωεκλογών κάνει αυτό που γνωρίζει καλά. Παίζει επικοινωνιακά παιχνίδια ακόμα και με την πίστη των πολιτών και τις σχέσεις με την εκκλησία.

 

Και ενώ ο πρωθυπουργός αποσκοπεί στο να «ξεχαστεί» το ρήγμα που προκάλεσε στις σχέσεις κράτους-εκκλησίας, οι ιερείς και οι μητροπολίτες που τάχθηκαν κατά του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία, τονίζοντας ότι διαλύει τον θεσμό της οικογένειας, δεν έχουν καμία πρόθεση να κάνουν πίσω και να σωπάσουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο Άγιον Όρος επικρατεί αναβρασμός για το υποτιθέμενο «λιώσιμο των πάγων» ανάμεσα σε κυβέρνηση-εκκλησία, μετά και από την «χαλαρή» στάση του Αρχιεπισκόπου όπως σχολιάζουν ορισμένοι για το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε.

 

Οι ιερείς και οι μητροπολίτες που εξακολουθούν να μιλούν για προδοσία και υπόγειες κινήσεις της κυβέρνησης για το νομοσχέδιο, δεν πρόκειται να κάνουν οπισθοχωρήσουν και το βέβαιο είναι ότι το επικοινωνιακό σόου του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Δήλεσι, δεν θα έχει το αντίκρισμα που αναμένει η κυβέρνηση στις Ευρωεκλογές. Μάλιστα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που δείχνουν να εκτιμούν τις θέσεις των κομμάτων «Ελληνική Λύση» και «Νίκη».

Το σχόλιο του Αρχιεπισκόπου και η απάντηση Βελόπουλου

Υπενθυμίζεται ότι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος φτάνοντας στο Δήλεσι Βοιωτίας παραχώρησε δηλώσεις στους δημοσιογράφους. «Άγιες μέρες είναι και δεν πρέπει να τις χαλάμε με μικροπρέπειες», τόνισε χαρακτηριστικά ο αρχιεπίσκοπος.

 



 

«Έχουμε σταθερές γραμμές, τον λόγο του Θεού. Δεν κάνουμε ούτε αυτό που θα μας πει ο Βελόπουλος ούτε οποιαδήποτε πολιτικός. Σεβόμαστε τους ανθρώπους» είπε ο κ. Ιερώνυμος προσθέτοντας ότι «αυτές τις ώρες είναι απαραίτητη η συνεργασία, κοιτάμε πώς μπορούμε να πάμε μπροστά».

Ο Κυριάκος Βελόπουλος απάντησε στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και τόνισε «για την Ελληνική Λύση, η Εκκλησία είναι το σύνολο του λαού, του Κλήρου και της Ιεραρχίας. Η δήλωση λοιπόν του Αρχιεπισκόπου μας βρίσκει απολύτως σύμφωνους: Κανένας πολιτικός δεν μπορεί να δώσει οδηγίες ούτε στον κλήρο, ούτε στην ιεραρχία. Όπως και η ιεραρχία δεν θα πρέπει να οδηγεί τους πιστούς σε συγκεκριμένους πολιτικούς χώρους. Δυστυχώς όμως, η δήλωση του Αρχιεπισκόπου εργαλειοποιείται προεκλογικά από τη ΝΔ και τον ίδιο τον Κ. Μητσοτάκη».

 

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X