Πολιτική

Παπανδρέου: Ο Μπάιντεν θα φέρει μια δέσμευση για κανονικοποίηση στις διεθνείς σχέσεις

Παπανδρέου: Ο Μπάιντεν θα φέρει μια δέσμευση για κανονικοποίηση στις διεθνείς σχέσεις
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο Γιώργος Παπανδρέου είπε, μεταξύ άλλων, ότι «έχουμε χάσει την ευκαιρία και τώρα είναι μια νέα ευκαιρία να ξαναχτίσουμε και να ξανασκεφτούμε το πολυμερές σύστημα έτσι ώστε να είναι πιο αποτελεσματικό. Η Ευρώπη πρέπει να αναλάβει τη δική της πρωτοβουλία και όχι μόνο να περιμένει και να περιμένει από τις ΗΠΑ».

Η θέση του Μπάιντεν προς την Τουρκία

Ενώ για τη θέση του Μπάιντεν προς την Τουρκία τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός ότι «ο Μπάιντεν και η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα θέλουν να έχουν όσο το δυνατόν καλύτερες καλές σχέσεις με όλες τις χώρες της περιοχής, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας, αλλά νομίζω ότι αυτό που θα φέρει είναι μια δέσμευση για μια κανονικοποίηση στις διεθνείς σχέσεις. Αυτό σημαίνει σεβασμός του Διεθνούς Δικαίου, σεβασμός της καλής γειτονίας, οικοδόμηση λύσεων με ειρηνικά μέσα και όχι μέσω της βίας και των συγκρούσεων και αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό, ένα μήνυμα προς την Τουρκία και προς τον Πρόεδρο Ερντογάν που μπορεί επίσης να γνωρίζει καλά. Αυτό θα ήταν λοιπόν ένα σημαντικό βήμα και θα έδινε νέα ώθηση σε μια ειρηνευτική διαδικασία στην ευρύτερη περιοχή που θα ήταν επωφελής για όλους μας».

«Η πανδημία του κορονοϊού, πρέπει να αλλάξει καθοριστικά τον τρόπο που προσεγγίζουμε την υγεία»

Eξάλλου, ο Γιώργος Παπανδρέου σε πρόσφατο άρθρο του στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», ανέφερε μεταξύ άλλων πως «η πανδημία του κορονοϊού, πρέπει να αλλάξει καθοριστικά τον τρόπο που προσεγγίζουμε την υγεία».

Στο άρθρο του με τίτλο, «ΕΝΙΑΙΑ ΥΓΕΙΑ – Αδήριτη ανάγκη καλής και δημοκρατικής διακυβέρνησης για να αντιμετωπιστούν αντιστάσεις συμφερόντων και κατεστημένες νοοτροπίες», υπογραμμίζει ακόμη πως:

«Πρώτα απ´ όλα, η υγεία δεν είναι μόνο προσωπικό θέμα. Είναι ένα βασικό ανθρώπινο δικαίωμα, αλλά και αναγκαιότητα για μια υγιή, ζωντανή, συνεκτική, ελεύθερη και δημιουργική κοινωνία».

Κικίλιας για άρση lockdown: Μόνο αν έχουμε κάτω από 500 κρούσματα στις 30 Νοεμβρίου

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X