Παρασκήνιο

Αλέξης Τσίπρας: Ταξίδι στην Ιταλία με σημαντικά μηνύματα

Αλέξης Τσίπρας: Ταξίδι στην Ιταλία με σημαντικά μηνύματα
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Μία κίνηση πολυσήμαντη και αποκαλυπτική κάνει ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ φανερώνει πως βλέπει το ρόλο του ύστερα από την παραίτησή του από πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς και πως βλέπει την Αριστερά και τις προοδευτικές δυνάμεις.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναχώρησε την Κυριακή για Ρώμη όπου θα συμμετάσχει στην Επιτροπή Παρακολούθησης τήρησης δεσμεύσεων κρατών-μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης (Μonitoring committee).

 

Με την ευκαιρία της επίσκεψής του, τη Δευτέρα θα συναντήσει τον Πρόεδρο του Κινήματος Πέντε Αστέρων και πρώην Πρωθυπουργό, Giuseppe Conte και τον πρώην Πρωθυπουργό Enrico Letta, ενώ την Τετάρτη την Πρόεδρο του Δημοκρατικού Κόμματος Ιταλίας Elly Schlein.

Με τις συναντήσεις αυτές  ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στέλνει δύο  τουλάχιστον μηνύματα.  Το πρώτο μήνυμα αφορά στη σημασία που έχει η ενότητα και η συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων απέναντι στη συμμαχία δεξιάς-ακροδεξιάς και το δεύτερο (που δεν το προβάλλει ο ίδιος, αλλά είναι η απτή πραγματικότητα) η εμβέλεια του κύρους του στον προοδευτικό χώρο.

 

Υπενθυμίζεται ότι αρνήθηκε να είναι επικεφαλής των δυνάμεων της Αριστεράς στο Συμβούλιο της Ευρώπη, γιατί, όπως γράφτηκε αλλά δεν διαψεύστηκε, φιλοδοξεί να είναι η γέφυρα για τη συνεργασία της Αριστερά με τους Σοσιαλδημοκράτες  και άλλες προοδευτικές δυνάμεις.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X