Παρασκήνιο

Ανασχηματισμός: Καυτό παρασκήνιο για την άρνηση Αποστολάκη

Ανασχηματισμός: Καυτό παρασκήνιο για την άρνηση Αποστολάκη
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Πολύ καυτό είναι το πολιτικό παρασκήνιο της άρνησης του Ευάγγελου Αποστολάκη να απορρίψει τη πρόταση υπουργοποίησης. Ο Ευάγγελος Αποστολάκης στις συζητήσεις που έκανε είχε θέσει ως όρο τη συναίνεση του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ για την υπουργοποίησή του, κάτι που είπε ο ίδιος δεν τηρήθηκε.

Μάλιστα τις προηγούμενες μέρες είχε δύο επικοινωνίες με τον Αλέξη Τσίπρα και μία μετά την ανακοίνωση του ανασχηματισμού και του είπε πως δεν αποδέχεται την υπουργοποίηση γιατί εν τηρούνται οι προϋποθέσεις διακομματικής συναίνεσης.

Το καυτό παρασκήνιο λέει πως το τελευταίο 10ήμερο, ο κ. Αποστολάκης είχε επικοινωνία με τον Αλέξη Τσίπρα. Σε αυτήν την επικοινωνία, ο κ. Αποστολάκης είχε πει ότι ο κ. Νικηφοράκης – που ανήκει στο στενό περιβάλλον της οικογένειας Μητσοτάκη, του είχε προτείνει να γίνει αναπληρωτής υπουργός Πολιτικής Προστασίας. Και σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Αποστολάκης φέρεται να τον διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να γίνει υπό αυτούς τους όρους υπουργός της Δεξιάς. Σύμφωνα μάλιστα με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Βαγγέλης Αποστολάκης στην τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αλέξη Τσίπρα, διαβεβαίωσε τελικά πως θα πει όχι στην πρόταση Μητσοτάκη.

Ο κ. Τσίπρας του ξεκαθάρισε ότι μια τέτοια επιλογή και με τον τρόπο που ο Κυριάκος Μητσοτάκης την επιδιώκει, δηλαδή σε επίπεδο εντυπώσεων και προσώπων και όχι ουσίας για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, δεν αποτελεί πρόσκληση σε συνεννόηση αλλά πρόσκληση σε αποστασία. Ο Αλέξης Τσίπρας του απάντησε κατηγορηματικά ότι κάτι τέτοιο θα σήμαινε αποστασία καθώς η πρότασή του για εθνική συναίνεση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του περιβάλλοντος δεν είχε να κάνει με πρόσωπα αλλά με συγκεκριμένο σχέδιο.

Η δεύτερη επικοινωνία με Τσίπρα

Νέα επικοινωνία ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Ευάγγελο Αποστολάκη.

Οι δύο άνδρες, σύμφωνα με τον Real FM, συνομίλησαν λίγο μετά την ανακοίνωση του ανασχηματισμού από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

Σε αυτή τη συνομιλία, ο κ. Αποστολάκης έκανε γνωστό στον κ. Τσίπρα ότι δεν αποδέχεται την πρόταση για να αναλάβει το Υπουργείο.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X