Παρασκήνιο

Επίθεση στα ΕΛΤΑ με το γνωστό σόκιν σύνθημα Μητσοτάκη…

Επίθεση στα ΕΛΤΑ με το γνωστό σόκιν σύνθημα Μητσοτάκη…
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο
Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που τα ΕΛΤΑ πέφτουν θύμα κυβερνοεπιθέσεων, ενώ πριν από μερικά εικοσιτετράωρα είχε δεχθεί επίθεση από χάκερς και ο ΔΕΣΦΑ.

Το γεγονός επισημαίνει με ανάρτησή του στα social media και ο τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ Μάριος Κάτσης, «ταγκάροντας» μάλιστα τον αρμόδιο υπουργό της ΝΔ Κυριάκο Πιερρακάκη και τον υφυπουργό Θοδωρή Λιβάνιο.

Επ«Κανείς δεν εξαιρείται, εκτός από τους hackers», σημειώνει με νόημα για το νέο χακάρισμα στα ΕΛΤΑ ο τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, Μάριος Κάτσης, εξαπολύοντας βέλη κατά του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης αναφορικά με τα κενά ασφαλείας που εντοπίζονται σε αρκετές ψηφιακές δομές και επιχειρήσεις.

«Επειδή υποθέτω πως δεν αποφασίσατε σαν αρμόδιο Υπουργείο να στείλετε… χαιρετισμούς στον Πρωθυπουργό, είναι η 2η φορά που τα ΕΛΤΑ πέφτουν θύμα κυβερνοεπίθεσης. Πριν λίγους μήνες, οι δικτυακές υπηρεσίες των ταχυδρομείων ήταν off! Η διοίκηση των ΕΛΤΑ έδωσε πακτωλό χρημάτων σε απευθείας αναθέσεις για υπηρεσίες κυβερνοασφάλειας.Τι κατάφεραν; Στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης 3 χρόνια τώρα τί έχετε κάνει για την κυβερνοασφάλεια των κρίσιμων κ μη υποδομών; Πρόσφατα θύμα επίθεσης ο ΔΕΣΦΑ, πριν η cosmote.

Η ΕΥΠ ως εθνικός CERT έχει απαντήσεις ή είναι απασχολημένη να παρακολουθεί πολιτικούς, δημοσιογράφους και πολίτες κατ’εντολήν του Μαξίμου;
“Κανείς δεν εξαιρείται”…εκτός από τους hackers!», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Μάριος Κάτσης για το νέο περιστατικό.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X