Παρασκήνιο

Ευκλείδη Τσακαλώτο από αστική αυτοπεποίθηση την έκανες την πατάτα

Ευκλείδη Τσακαλώτο από αστική αυτοπεποίθηση την έκανες την πατάτα
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Οποιες και να ήταν οι προθέσεις του Ευκλείδη Τσακαλώτου όταν έλεγε τον Αλέξη Τσίπρα τακτικιστή και ανασφαλή, τελικά αποδείχθηκε ότι ο πρώην υπουργός Οικονομικών κατάφερε κάτι μοναδικό. Να συσπειρώσει τα μέλη , τους ψηφοφόρους ακόμα και κάποιους που διαφωνούν με τις απόψεις Τσίπρα γύρω από  τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ  .

Οι σοβαρές αντιδράσεις στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης «στραπατσάρισαν» την  «αστική αυτοπεποίθηση» του Ευκλείδη Τσακαλώτου ο οποίος αναγκάστηκε τελικά να κάνει διορθωτική δήλωση για να κατευνάσει το κύμα οργής που υπήρξε με αφορμή της δηλώσεις του στην εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και τα όσα είπε μιλώντας για τον εαυτό του .

Να θυμίσουμε ότι το στέλεχος των «53» ανέφερε ότι δεν γοητεύτηκε από την υπουργική καρέκλα, γιατί δεν έχει ανασφάλειες αφού   έχει  πάει σε ένα σχολείο που ιδρύθηκε το 1500 και  σε ένα κολέγιο στην Οξφόρδη που ιδρύθηκε το 1341  και άρα  έχει μια «αστική αυτοπεποίθηση».

Το εντυπωσιακό είναι ότι   ο πρώην υπουργός Οικονομικών κατάφερε να εκνευρίσει ακόμα και στελέχη των «53», αλλά και της «Ομπρέλας», αφού πολύ γρήγορα διαπίστωσαν ότι οι αναφορές του Ευκλείδη Τσακαλώτου δεν είχαν πολιτική στόχευση παρά μόνο αποτελούσαν  προσωπική κριτική   στον Αλέξη Τσίπρα .

Από την άλλη τα στελέχη της  προεδρικής τάσης έκαναν λόγο για  «πισώπλατη μαχαιριά» του επικεφαλής των «53» την στιγμή μάλιστα που ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει ανεβάσει τους τόνους της αντιπαραθέσεις με την κυβέρνηση. Πολλοί μάλιστα παρατηρούσαν ότι την στιγμή που ο Αλέξης Τσίπρας γυρνάει την Ελλάδα προωθώντας τις θέσεις και τις απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ άλλοι ασχολούνται μόνο με τις εσωκομματικές διαδικασίες .

 Όπως ήταν φυσικό οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα δεν έκρυβαν την οργή τους, καθώς όπως λένε, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος όχι μόνο τους απαξίωσε αλλά τους συνέκρινε και με τους συνεργάτες του πρωθυπουργού- Δημητριάδη, Σκέρτσο, Γεραπετρίτη- τους οποίους ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει στοχοποιήσει για μια σειρά από λόγους.

Τέλος η  αναφορά στα σχολικά και φοιτητικά του χρόνια και στην Οξφόρδη  ξεσήκωσε την κοινή γνώμη και ιδιαίτερα τους ψηφοφόρους της αριστεράς που είναι υπερήφανοι για την δημόσια εκπαίδευση που έχουν λάβει.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X