Παρασκήνιο

Γιώργος Κύρτσος: «Η Ελλάδα αρνήθηκε να εκδώσει τον μεγιστάνα που εκπροσωπεί η Αλεξία Μπακογιάννη»

Γιώργος Κύρτσος: «Η Ελλάδα αρνήθηκε να εκδώσει τον μεγιστάνα που εκπροσωπεί η Αλεξία Μπακογιάννη»
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Γιώργος Κύρτσος: Την έκδοσή του ζήτησε η Ρουμανία για να εκτίσει ποινή φυλάκισης 5 ετών για απάτη κατά του δημοσίου, αποκάλυψε ο ευρωβουλευτής του Renew Europe
Νέα στοιχεία για την ιστορία του Γαλλοϊσραηλινού δισεκατομμυριούχου τον οποίο εκπροσωπεί η Αλεξία Μπακογιάννη έδωσε σε συνέντευξή του στο Kontra ο Γιώργος Κύρτσος.

 

Ο δημοσιογράφος και ευρωβουλευτής του Renew Europe αποκάλυψε ότι τόσο η ελληνική όσο και η κυπριακή δικαιοσύνη απέρριψαν το αίτημα της Ρουμανίας για την έκδοση του δισεκατομμυριούχου Μπένι Στάινμετζ, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε 5ετή φυλάκιση για απάτη που ζημίωσε κατά 100 εκατομμύρια ευρώ το ρουμανικό δημόσιο.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Γιώργος Κύρτσος: «Αυτός ο αμφιλεγόμενος Γαλλοϊσραηλινός δισεκατομμυριούχος, μεγιστάνας στον τομέα των ορυχείων διεθνώς, έχει καταδικαστεί στη Ρουμανία σε πενταετή φυλάκιση γιατί έστησε μαζί με τον εγγονό του πρώην βασιλιά της χώρας μια κομπίνα real estate σε βάρος του δημοσίου της Ρουμανίας ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ. Και στην Ελλάδα και στην Κύπρο δεν έγινε δεκτό το αίτημα της Ρουμανίας να εκδοθεί ο καταδικασθείς».

 

Όπως εξήγησε ο ευρωβουλευτής του Renew Europe με ιδιαίτερα σκωπτικό τρόπο, κρίθηκε ότι δεν έπρεπε να εκδοθεί στη Ρουμανία για να εκτίσει την 5ετή ποινή φυλάκισης «γιατί οι ρουμανικές φυλακές φαίνεται ότι είναι κατώτερης ποιότητας και θα ήταν σε βάρος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του κατηγορούμενου να πάει να εκτίσει την ποινή του. Πρόσθεσαν και μια χιουμοριστική αιτιολογία ότι δεν θα τον εκδώσουν γιατί έγιναν παράνομες υποκλοπές στη Ρουμανία».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X