Παρασκήνιο

Η είδηση που δίνει άλλη τροπή στο σκάνδαλο με το Voucher και τα ΚΕΚ

Η είδηση που δίνει άλλη τροπή στο σκάνδαλο με το Voucher και τα ΚΕΚ
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Βρε, βρε τι μαθαίνεις. Την απόφαση για το σκάνδαλο με τα Voucher και τα ΚΕΚ δεν την πήρε μόνος του ο Γιάννης Βρούτσης. Το μέτρο αποφασίστηκε σε μίνι υπουργικό, στο οποίο, όπως αποκαλύπτει ο ιστότοπος IEdeisis.gr και ο Βασίλης Σκουρής ο μόνος που αντέδρασε ήταν ο Αδωνις Γεωργιάδης. Η είδηση είναι εξόχως σημαντική.

Γιατί; Διότι αποκαλύπτεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήξερε από την αρχή για τη χορήγηση σε επιστήμονες της ενίσχυσης μέσω ΚΕΚ. Επομένως, το επιχείρημα που προβάλλει το Μαξίμου, υπουργοί, βουλευτές και άλλα στελέχη ότι μόλις το έμαθε ο πρωθυπουργός διόρθωσε το λάθος, τινάζεται στον αέρα. Εκτός αν ο πρωθυπουργός απουσίαζε από το μίνι-υπουργικό και κανένας δεν τον ενημέρωσε για τις αποφάσεις που είχαν ληφθεί.

Γιατί αν όντως έτσι συνέβη, τότε οι επικοινωνιολόγοι του Μαξίμου έχουν να αντιμετωπίσουν ακόμα πιο δύσκολη κατάσταση. Οτι δηλαδή ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενίοτε απλώς προεδρεύει.Αλλά αυτό δεν συνάδει με την εικόνα του μεσσιανικού τύπου ηγέτη, ο οποίος σε όλα βάζει τη σφραγίδα του.

Πάντως, ο Βασίλης Σκουρής γράφει ότι είδηση είναι αποκλειστική και δεν δέχεται διαψεύσεως.  Η είδηση είναι τεράστιας σημασίας, αφού ενισχύει το οπλοστάσιο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία στρέφει τα πυρά κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η Κουμουνδούρου θέτει «τέσσερα απλά ερωτήματα προς τον Γιάννη Βρούτση που παραμένει υπουργός». «Όπως χαρακτηριστικά τονίζεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ:

«Ο κ. Βρούτσης πιάστηκε να ζημιώνει το Δημόσιο, δίνοντας 85 εκατ. ευρώ σε συνεργάτες του, ημέτερους και κολλητούς της ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης τον διατηρεί στη θέση του, σαν να μην έχει συμβεί το παραμικρό. Μιας και παραμένει λοιπόν Υπουργός, οφείλει άμεσα να απαντήσει σε τέσσερα ερωτήματα:

1. Επειδή ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να κρύβεται, περιμένουμε ακόμα απάντηση από τον λαλίστατο κ. Βρούτση: Τη δουλειά με τις επτά πλατφόρμες την έστησε μόνος του ή σε συνεννόηση με το Μέγαρο Μαξίμου και τον κ. Μητσοτάκη;

2. Για ποιο λόγο διατυμπανίζει δεξιά και αριστερά ότι δεν πρόκειται να αποπεμφθεί αφού αυτά που υπέγραψε τα είχε λάβει από το Μέγαρο Μαξίμου; Μήπως εκβιάζει επειδή το σχέδιο με τα ΚΕΚ δεν ήταν δικό του αλλά του πρωθυπουργικού γραφείου;

3. Μπορεί να εξηγήσει πώς είναι δυνατόν οι δύο από τις επτά πλατφόρμες των ΚΕΚ να στήθηκαν μία μέρα μετά την προκήρυξη του διαγωνισμού;

4. Προφανώς, ο κ. Μητσοτάκης δεν τον αποπέμπει γιατί έχει λερωμένη την φωλιά του για το σκάνδαλο με τα ΚΕΚ. Ο ίδιος δεν έχει την ευθιξία να παραιτηθεί και να εξαφανιστεί;»

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X