Θέμα

Η μεγάλη αγωνία του Κυριάκου Μητσοτάκη για τον Σωτήρη Τσιόδρα

Η μεγάλη αγωνία του Κυριάκου Μητσοτάκη για τον Σωτήρη Τσιόδρα
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η αγωνία του Κυριάκου Μητσοτάκη να μην ενοχληθεί ο Σωτήρης Τσιόδρας από την κριτική που του γίνεται -κυρίως από τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης  για την τοποθέτηση του στο θέμα των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς- δεν κρύβει τίποτε άλλο παρά το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός θέλει να χρησιμοποιήσει τον γνωστό λομωξιολόγο ως Δούρειο Ίππο προκειμένου οι πολίτες να πειστούν ότι η αβλεψία της κυβέρνησης σε αυτό το θέμα δεν είναι σοβαρή.

Στο Μέγαρο Μαξίμου γνωρίζουν άλλωστε ότι με το τέλος αυτής της ιστορίας ενδέχεται να αναζητηθούν και ποινικές ευθύνες, κάτι που ήδη έχει ξεκινήσει να γίνεται στην Γαλλία.

Άλλωστε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας επισημαίνει με κάθε τρόπο τις κρατικές ευθύνες ενώ η κυβέρνηση επιμένει στην ατομική ευθύνη.«Με γελοία επιχειρήματα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι στα λεωφορεία και στους συρμούς του μετρό δεν υπάρχει κίνδυνος της δημόσιας υγείας», κατήγγειλε πριν λίγο καιρό ο Αλέξης Τσίπρας  και καταλόγισε στην κυβέρνηση πως ισχυρίζεται ότι ο κορωνοϊός δεν κολλάει εκεί που έχει η ίδια την ευθύνη (όπως στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και στα σχολεία) αλλά μόνο εκεί που έχουν την ευθύνη οι πολίτες. «Έχει καταντήσει αστείο και θα ήταν για γέλια αν δεν ήταν εξόχως προκλητικό, ότι από το πρωί ως το βράδυ ακούμε παντού την ίδια γραμμή ενοχοποίησης των πολιτών» ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο Μέγαρο Μαξίμου γνωρίζουν όλοι τις ευθύνες που υπάρχουν γύρω από αυτό το θέμα και μάλιστα οι πληροφορίες λένε ότι ο πρωθυπουργός θα ανασχηματίσει τον Κώστα Καραμανλή την συγκεκριμένη στιγμή ωστόσο προσπαθούν να κάνουν μόνο επικοινωνιακή διαχείριση του θέματος , υποβαθμίζοντας το και λέγοντας ότι η λύση στο θέμα είναι η τηλεργασία.

Να θυμίσουμε ότι ο  Σωτήρης  Τσιόδρας αναφερόμενος  στις συνθήκες που επικρατούν στα συγκοινωνιακά μέσα είχε δικαιολογήσει την κυβέρνηση λέγοντας ότι : «Έχουμε τα Μέσα Μεταφοράς. Είναι ασφυκτικές οι συνθήκες, το κατανοώ. Είναι αδύνατο αυτή τη στιγμή να επενδύσουμε σε περισσότερη και μεγαλύτερη άνεση στα Μέσα Μεταφοράς. Γνωρίζω ότι προσπαθούν. Εμείς σαν επιστήμονες το λέμε συνέχεια. Προσπαθήστε όσο μπορείτε να αποφύγετε στα Μέσα Μεταφοράς το συνωστισμό, όσο αυτό είναι εφικτό. Φορέστε τη μάσκα σας, μη τη φοράτε με λάθος τρόπο».

Οι πληροφορίες  λένε ότι ο γνωστός λοιμωξιολόγος είναι ιδιαίτερα ενοχλημένος από την κριτική που δέχθηκε και γι αυτό σκέπτεται εάν θα αναλάβει το δύσκολο έργο της ενημέρωσης καθώς τα πράγματα πλέον δεν είναι όπως τον περασμένο Μάρτιο που οι Έλληνες κάθε απόγευμα στις 6 παρακολουθούσαν Τσιόδρα για να πάρουν κουράγιο. Οι πολίτες αντιμετωπίζουν καθημερινά τα προβλήματα με τις συγκοινωνίες ενώ από την άλλη τα κρούσματα καθημερινά ανεβαίνουν.

Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι , εννοούσε ότι πλέον δεν υπάρχει χρόνος να διορθωθεί η κατάσταση στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ και δεν ότι στις προθέσεις του δεν ήταν να στηρίξει την κυβερνητική πολιτική.

 Από την κυβέρνηση ωστόσο, δεν κρύβουν το γεγονός ότι όλο το προηγούμενο διάστημα,  παρακαλούσαν τον γνωστό λοιμωξιολόγο  να επανέλθει στο προσκήνιο και αυτός δεν ήθελε, καθώς διαφωνούσε μεταξύ άλλων και με την στάση, που κράτησε η κυβέρνηση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X