Καιρός

Καιρός: Καύσωνας και… καυτή Πέμπτη με 44 βαθμούς Κελσίου!

Καιρός: Καύσωνας και… καυτή Πέμπτη με 44 βαθμούς Κελσίου!
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Όλη η Ελλάδα μια «κόλαση» ζέστης, βιώνει το δεύτερο κύμα που μας έφερε «πεσκέσι» ο καύσωνας, καθώς για ένατη μέρα οι θερμοκρασίες είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα και τα… χειρότερα έρχονται.

Ο καύσωνας θα μας ταλαιπωρήσει τουλάχιστον έως το Σάββατο

Η χειρότερη μέρα θα είναι η Πέμπτη, όταν η θερμοκρασία θα φτάσει τους 43 με 44 βαθμούς Κελσίου!

Η άνοδος των -ήδη πολύ υψηλών για την εποχή- θερμοκρασιών, κυρίως στα κεντρικά και νότια τμήματα, θα αυξήσει το αίσθημα δυσφορίας σε αρκετές περιοχές, ενώ αυξημένες θα διατηρηθούν οι συγκεντρώσεις σκόνης κυρίως στα δυτικά τμήματα.

Καιρός: Προειδοποίηση Καλλιάνου για τον καύσωνα – «Την Πέμπτη θα τη θυμόμαστε για καιρό»

Σήμερα Τετάρτη (30.06.2021), οι μέγιστες θερμοκρασίες στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά θα φτάσουν τοπικά τους 39-41 ⁰C και στα βόρεια τους 36-38 ⁰C. Στα νησιωτικά τμήματα, οι θερμοκρασίες θα παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα, φτάνοντας στο Ανατολικό Αιγαίο 36-38 ⁰C και τοπικά στην Κρήτη και στην Ανατολική Ρόδο έως τους 39 ⁰C, στις Κυκλάδες, ενώ στο Ιόνιο τους 34-35 ⁰C.

Επιπλέον, τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες σήμερα, στα βόρεια ορεινά τμήματα υπάρχει πιθανότητα τοπικών βροχών.

Καύσωνας με 44άρια

Η θερμοκρασία θα συνεχίσει να τραβάει την… ανηφόρα και τις επόμενες μέρες και σε συνδυασμό με την επίδραση της τοπογραφίας στη δυτική ροή των ανέμων, σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, οι μέγιστες τιμές της αύριο 1η Ιουλίου στα κεντρικά ηπειρωτικά θα φτάσουν τους 43-44 ⁰C.

Δείτε στον χάρτη του meteo.gr την πορεία της μέγιστης θερμοκρασίας από σήμερα έως και την Κυριακή (04.07.2021), σε πέντε επιλεγμένες πόλεις της Ελλάδος, με τις μεγαλύτερες μέγιστες θερμοκρασίες τις επόμενες ημέρες να καταγράφονται στη Θεσσαλία και στη Βοιωτία.

καύσωνας

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X