Παρασκήνιο

Με λίστα οι ευρωεκλογές

Με λίστα οι ευρωεκλογές
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο
Την επαναφορά της λίστας για τις ευρωεκλογές συζήτησε ο πρωθυπουργός με τους συνεργάτες του, σε τρεις συσκέψεις που έγιναν το προηγούμενο διάστημα και είχαν ως αντικείμενο την προετοιμασία της κυβέρνησης για τις κάλπες,  που θα στηθούν τον ερχόμενο Μάιο για την ευρωβουλή και την αυτοδιοίκηση. 
 
 Συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα υποστηρίζουν ότι ο σταυρός στις ευρωεκλογές ευνοεί μόνο τους «διάσημους υποψήφιους» να εκλεγούν.  Συμπλήρωναν μαλιστα  πως από τη στιγμή που έχει ήδη προχωρήσει η κατάτμηση της β΄ Αθηνών, που αντιπροσώπευε το 1/3 της χώρας, δεν μπορεί να συνεχίσει αυτός ο τρόπος εκλογής των ευρωβουλευτών.
Οι ίδιοι άνθρωποι υποστηρίζουν μαλιστα ότι το  «star system», έχει ένα σαφές προβάδισμα έναντι των κομματικών στελεχών που εργάζονται αθόρυβα αλλά ουσιαστικά για το κόμμα. Η λύση λοιπόν κατ’ αυτούς  είναι το κόμμα να αναγνωρίσει την δουλειά τους και να τους προτείνει μέσω λίστας. 
Ακόμα έλεγαν ότι προβάδισμα σε αυτήν την κούρσα έχουν μόνο όσοι μπορούν οικονομικά να αντεπεξέλθουν σε μια τεράστια καμπάνια καθώς η υπάρχουσα διαδικασία απαιτεί περιοδείες σε όλη τη χώρα, εμφανίσεις σε τοπικούς τηλεοπτικούς σταθμούς, που ένας απλός υποψήφιος δεν μπορεί να αντέξει. 
 Όσοι υποστηρίζουν την επαναφορά της λίστας έχουν κατά νου φυσικά και τις διαρροές που είχε ο ΣΥΡΙΖΑ στην ευρωβουλή καθώς εξαιτίας της διάσπασης του κόμματος ο Μανώλης Γλέζος , η Σοφία Σακοράφα και ο Νίκος Χουντής έφυγαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ τον Οκτώβριο του 2017 αποχώρησε και ο Κώστας Χρυσόγονος. 
Φυσικά υπάρχει και ο αντίλογος. Στελέχη υποστηρίζουν ότι την συγκεκριμένη στιγμή τον ΣΥΡΙΖΑ τον ευνοεί η εκλογική διαδικασία να γίνει με ψήφο καθως έτσι οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές θα αναγκαστούν να οργώσουν την Ελλάδα δουλεύοντας στην πραγματικότητα για το κόμμα. Να κάνει δηλαδή το κυβερνών κόμμα ότι είχε κάνει και ο Αντ. Σαμαράς στις προηγούμενες  ευρωεκλογές 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X