Παρασκήνιο

Ο λαγός Αδωνις και τα μεγάλα συμφέροντα που υπηρετεί ο Μητσοτάκης

Ο λαγός Αδωνις και τα μεγάλα συμφέροντα που υπηρετεί ο Μητσοτάκης
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Εσφαλμένα υπάρχει η εντύπωση σε κάποιους ότι τα Μέγαρο Μαξίμου είναι εκνευρισμένο με τον υπουργό Ανάπτυξης Αδωνι Γεωργιάδη για τα όσα είπε πως «οι μικρές επιχειρήσεις είτε θα συγχωνευθούν είτε θα κλείσουν». Στην πραγματικότητα ο υπουργός για μια ακόμη φορά λειτουργεί ως λαγός προκειμένου να προετοιμάσει τους επιχειρηματίες αλλά και τα κόμματα γι αυτό που θα ακολουθήσει.

Δεν είναι διόλου μάλιστα τυχαίο ότι ο υπουργός Ανάπτυξης επέλεξε να βγει στον τηλεοπτικό σταθμό ΚΟΝΤΡΑ για να εξαγγείλει τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, αφού γνώριζε ότι το κοινό του συγκεκριμένου σταθμού εμφανίζεται να είναι επιφυλακτικό στις αποφάσεις της κυβέρνησης.

Στην πραγματικότητα ο υπουργός ανακοίνωσε τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης η οποία εμφανίζεται να τρέχει για να διεκπεραιώσει βασικά κομμάτια της νεοφιλελεύθερης πολιτικής της , (ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, εργασιακά, ασφαλιστικό, πρόγραμμα ενίσχυσης των μεγάλων επιχειρήσεων ) καθώς το μεγάλο κεφάλαιο που στήριξε τον Κυριάκο Μητσοτάκη περιμένει να δει τα οφέλη από την επιλογή του να στηρίξει με όλους τους τρόπους τον πρόεδρο της ΝΔ.

Στην πραγματικότητα ο Άδωνις Γεωργιάδης επιβεβαίωσε την κοροϊδία με την προεκλογική σπουδή της κυβέρνησης Μητσοτάκη για τη μεσαία τάξη και τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα. Επιβεβαίωσε δηλαδή πλήρως αυτό που κυνικά είχε ομολογήσει εδώ και έναν χρόνο ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών, κ. Ζαββός, όταν χαρακτήριζε τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις «ζόμπι».

Εξαιρούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης το 95% των επιχειρήσεων

Μέσα από τη δήλωσή του πως «οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις ή θα συγχωνευθούν ή θα βάλουν λουκέτο» ο Αδωνις Γεωργιάδης ομολόγησε ποιος είναι ο σχεδιασμός του Κυριάκου Μητσοτάκη για το 95% των επιχειρήσεων στην Ελλάδα.
Ανακοίνωσε τον αποκλεισμό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, δηλαδή του 95% του ελληνικού επιχειρείν, από τους πόρους και τις δυνατότητες του Ταμείου Ανάκαμψης, καθώς τα κοινοτικά δάνεια θα δίνονται μόνο μέσω των συστημικών τραπεζών μόνο σε όσες  επιχειρήσεις είναι αξιόχρεες.

Σε όσες δηλαδή μπορούν να αποδείξουν ότι δεν χρειάζονται δάνειο, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των ΜμΕ δεν θα περνά ούτε έξω από την τράπεζα. Χαρακτηριστικό είναι ότι μέχρι και η Κομισιόν ζήτησε διορθώσεις μόνο στην ελληνική πρόταση λόγω αποκλεισμού των ΜμΕ και διοχέτευσης όλων των κονδυλίων στους πολύ μεγάλους επιχειρηματικού ομίλους και σε έκθεσή της υπογράμμισε ότι το 85% των ελληνικών επιχειρήσεων δεν μπορούν να δανειστούν από τις τράπεζες.

Όσο τώρα το γιατί η κυβέρνηση τρέχει να εφαρμόσει το πρόγραμμα της οι λόγοι είναι δύο. Ο ένας έχει να κάνει με το ότι στην πραγματικότητα όλα κινούνται σε προεκλογικούς ρυθμούς, αφού κανείς δεν ξέρει ποτέ θα στηθούν οι κάλπες και ο δεύτερος γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσδοκά και πάλι στην βοήθεια των ισχυρών των μεγάλων συμφερόντων.

Για κανένα λόγο λοιπόν δεν θα ήθελε να είναι ανακόλουθος σε αυτά που τους είχε υποσχεθεί προεκλογικά τον Ιούλιο του 2019.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X