Παρασκήνιο

Ο Μητσοτάκης τελειώνει τα πουλέν του Γιώργου Καρατζαφέρη;

Ο Μητσοτάκης τελειώνει τα πουλέν του Γιώργου Καρατζαφέρη;
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Κυκλοφορούσε ότι αν ο Μητσοτάκης έχανε τις εκλογές, οι πρώτοι που θα έσπευδαν να τον «τελειώσουν» θα ήταν οι τρεις προερχόμενοι από το «κοτέτσι»- κατά τη διατύπωση του Γ. Καρατζαφέρη – του ΛΑΟΣ.

Δεν θα μάθουμε ποτέ αν ήταν αλήθεια. Αλλά αν κρίνουμε από τον τρόπο που τους αντιμετωπίζει ο Μητσοτάκης μάλλον ο ίδιος το έπαιρνε στα σοβαρά.

Ο Αθ. Πλεύρης έμεινε εκτός κυβέρνησης και δεν φαίνεται ότι θα ξαναβρεί το δρόμο προς το οβάλ τραπέζι του υπουργικού συμβουλίου.

Ο Μάκης Βορίδης, «αναβαθμίσθηκε» δια της αφαίρεσης χαρτοφυλακίου με αρμοδιότητες διακυβέρνησης. Ως υπουργός Επικράτειας – και με τον σελοφάν «εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού στη Βουλή» – η δουλειά του θα είναι να τσακώνεται με τα εκείθεν της ΝΔ κόμματα της Δεξιάς.

Με τον Άδωνι Γεωργιάδη -που είναι και αντιπρόεδρος του κόμματος- επαναλαμβάνεται η πατέντα της προηγούμενης κυβέρνησης: ήταν υπουργός Ανάπτυξης, αλλά τις αναπτυξιακές αρμοδιότητες τις είχε ο Παπαθανάσης.

Τώρα τον διόρισε υπουργό Απασχόλησης, αλλά του έδωσε το μισό υπουργείο. Το άλλο μισό, με τις ζουμερές αρμοδιότητες, το μετέφερε στη Σοφία Ζαχαράκη.

Συμπέρασμα: Ο Μητσοτάκης τους τελειώνει με διαφορετικό τρόπο τον καθένα. Από μια άποψη ίσως τελειώνουν και μόνοι τους. Τι να κάνουν σε μια …κεντροαριστερή κυβέρνηση, που λέει και ο Μανώλης Κοττάκης.

Πηγή: ieidiseis.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X