Θέμα

Οι Ευρωπαίοι πιέζουν την Ελλάδα να πάει στη Χάγη με την Τουρκία-Να κάνει υποχωρήσεις

Οι Ευρωπαίοι πιέζουν την Ελλάδα να πάει στη Χάγη με την Τουρκία-Να κάνει υποχωρήσεις
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Κλιμακώνονται οι πιέσεις τον Ευρωπαίων εταίρων μας προς τη χώρα μας  – με την Αγκελα Μέρκελ να πρωτοστατεί  σε αυτή την ιστορία- προκειμένου η κυβέρνηση να συναινέσει στο θέμα της Χάγης. Δηλαδή οι δύο πλευρές να ξεκινήσουν συζητήσεις για το πώς θα πάνε στο διεθνές δικαστήριο της Χάγης.

Οι πληροφορίες λένε ότι μέσα στην κυβέρνηση υπάρχουν ένθερμοι υποστηρικτές αυτής της ιστορίας υπό την προϋπόθεση ότι θα υπογραφεί συνυποσχετικό ότι η συζήτηση θα αφορά μόνο την υφαλοκρηπίδα. Κάτι τέτοιο όμως δεν το δέχεται η Τουρκική πλευρά, καθώς ο Ερντογάν θέλει να βάλει στο σύνολο της συμφωνίας της Λωζάνης.

Το «παιχνίδι» στην ιστορία αυτή το κάνει όμως η πλευρά Σαμαρά, η οποία εμφανίζεται να μην συζητά ένα τέτοιο ενδεχόμενο, καθώς πιστεύει ότι η Ελλάδα εάν καθίσει στο τραπέζι μιας τέτοιας διαδικασίας μόνο να χάσει έχει.

Πολλοί πιστεύουν μάλιστα ότι γι αυτό το λόγο ο Αντώνης Σαμαράς  μπορεί να φτάσει ακόμα και στην οριστική ρήξη  με  τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Χρύσανθος Λαζαρίδη σε ανάρτηση του στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης ανέφερε :

«Δεν είναι αυτά που έγιναν εκεί μέσα. Ούτε «μυστική διπλωματία», ούτε τίποτε. Είναι όσα ειπώθηκαν μετά για το «δικαιολογήσουν»…

* Πρώτον, η τριμερής συνάντηση, τελικά δεν ήταν «μυστική»! Την έδωσε στη δημοσιότητα αμέσως ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών!

Για να δείξει ότι ενώ η Ελλάδα διαμαρτύρεται και φωνάζει για την προσβολή της Αγίας Σοφίας, σπεύδει να συναντήσει τους Τούρκους εκπροσώπους. Άρα οι «τρίτες» χώρες μπορούν να κατεβάσουν κι αυτές τους τόνους. Αφού Έλληνες και Τούρκοι τα «συζητούν μια χαρά» μεταξύ τους, δεν χρειάζεται «τρίτες χώρες» να συζητάνε μέτρα κατά της Τουρκίας…

Και μέσα στην Τουρκία και διεθνώς, το «επικοινωνιακό μήνυμα της Άγκυρας» ήταν σαφές πλέον: Τους χτυπήσαμε εκεί που πονάνε κι αυτοί έρχονται και το… συζητάνε μαζί μας! Άρα, προφανώς τους παραλύσαμε τα ανακλαστικά. Το έφαγαν! Και δεν χρειάζεται να δίνει κανείς περισσότερη σημασία.

Δεν ισχύει αυτό, βέβαια. Αλλά οι Τούρκοι αυτό το μήνυμα στέλνουν. Κι εμείς, μόνοι μας τους… «βοηθάμε» να το στείλουν.»

Που, όπως γίνεται αντιληπτό είναι μία πολύ αιχμηρή ανάρτηση για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τους χειρισμούς στα Ελληνοτουρκικά.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X