Παρασκήνιο

Οι Σαμαρικοί υπουργοί και βουλευτές

Οι Σαμαρικοί υπουργοί και βουλευτές
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

 Οι παρεμβάσεις που έκανε και οι οποίες ενόχλησαν ιδιαίτερα το Μέγαρο Μαξίμου πυροδότησαν και τα σενάρια  σχετικά με τις επιδιώξεις του πρώην προέδρου της ΝΔ.

Οι πληροφορίες ωστόσο λένε ότι ο Αντ. Σαμαράς στόχος όσων κάνει δεν είναι μόνο λόγοι υστεροφημίας αλλά και ουσίας.  Ταυτόχρονα ωστόσο δεν  θέλει να εμφανιστεί ως ο συνήθης ταραξίας της κομματικής νομιμότητας.

 Επιδιώκει να εμφανιστεί ως ο εκφραστής του πατριωτικού μετώπου το οποίο καταγράφεται  στην πλειοψηφία των κομμάτων και το οποίο είναι διάχυτο και στην κοινωνία. Θέλει ακόμα να υπενθυμίσει στο Μέγαρο Μαξίμου ότι μπορεί να μην χώνεται στα πόδια τους για όλα τα θέματα –αν και  σε πολλά διαφωνεί –  δεν σκοπεύει ωστόσο να σιωπήσει  όταν αυτός θεωρεί  ότι γίνονται υπαναχωρήσεις στα εθνικά θέματα. Αυτό άλλωστε είναι και το στίγμα του ως πολιτικός και η προίκα που φαίνεται να έχει μέχρι σήμερα.

Σε επίπεδο κοινοβουλευτικής ομάδας οι απόψεις του βρίσκουν ανταπόκριση σε κάποιους βουλευτές όπως  στον Δημήτρη Βαρτζόπουλο, τον Διονύση Σταμενίτη, τον Περικλή Μαντά, τον Μίλτο Χρυσομάλλη, τον  Ανδρέα Κατσανιώτη ενώ στον ευρύτερο κύκλο επιρροής του θεωρείται ότι ανήκουν οι Κώστας Καραγκούνης, Κώστας Κυρανάκης, Φώντας Μπαραλιάκος, ίσως και οι Κωνσταντίνος Μπογδάνος και Γιάννης Παππάς.

Η μεγάλη «σφαγή» εντός ΝΔ! Σαμαρικοί VS Μητσοτακικοί και στο βάθος…εκλογές!

 Στο υπουργικό συμβούλιο υποστηρίζει και στηρίζει τον Νότη Μηταράκη, την  Νίκη Κεραμέως, την  Σοφία Βούλτεψη, τον  Νίκο Ταγαρά, τον μέχρι πρότινος υπουργό Εργασίας  Γιάννης Βρούτσης, τον  αντιπρόεδρο της Βουλής Χαράλαμπο Αθανασίου και την  ευρωβουλευτή Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

 Η πραγματική δύναμη του Αντ. Σαμαρά είναι ωστόσο στην τοπική αυτοδιοίκηση αφού πολλοί περιφερειάρχες δήμαρχοι και κοινοτάρχες είναι δικοί του ενώ καθοριστική είναι η διείσδυση του στον κομματικό μηχανισμό. Πολλά τοπικά στελέχη «πίνουν νερό στο όνομα »του πρώην πρωθυπουργού καθώς όπως είναι γνωστό είναι μετρ στην επικοινωνία.

Ο Σουφλιάς «καρφώνει» την κυβέρνηση και προκαλεί αναταράξεις – Άγριο παρασκήνιο

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X