Παρασκήνιο

Οταν η Γ. Αγγελοπούλου έδειχνε το φεγγάρι και ο Κ. Μπογδάνος κοίταζε το δάχτυλο

Οταν η Γ. Αγγελοπούλου έδειχνε το φεγγάρι και ο Κ. Μπογδάνος κοίταζε το δάχτυλο
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Πήγε κατά το γνωστό στιλάκι να πουλήσει εξυπνάδα και ο ευφυΐα ο γνωστός μαϊντανός βουλευτής και πρώην τηλεαστέρας, κατά κόσμον Κωνσταντίνος Μπογδάνος. Αλλά δυστυχώς γι΄ αυτόν έπεσε πάνω σε μία πολύ πιο έξυπνη και καπάτσα, όπως έχει αποδείξει με τη ζωή της και τη διαδρομή της, την Γιάννα Αγγελοπούλου. Και το τελικό συμπέρασμα είναι πως όταν η Γιάννα Αγγελοπούλου του έδειχνε το φεγγάρι, αυτός κοίταζε το δάχτυλο.

Η διαδικτυακή αντιπαράθεση ξεκίνησε μετά από μία ανάρτηση της Γιάννας Αγγελοπούλου για την επανάσταση του 1821, τον Κοραή και το Σύνταγμα της Ελλάδας, όπου εμμέσως προτάσσει την ανεξιθρησκεία τη θρησκευτική ελευθερία και την ελευθερία της προσωπικής επιλογής αναφερόμενη στη φράση του Κοραή  «δεν με ενδιαφέρει σε ποιο Θεό πιστεύει ο Καπετάνιος, αρκεί να οδηγεί με ασφάλεια το καράβι».

Μόλις το διάβασε ο Κ. Μπογδάνος μάλλον θίχτηκε το θρησκευτικό του συναίσθημα, να ανατρίχιασε για το λόγο περί ελευθερίας και ανεξιθρησκείας, ενδεχομένως και να οργίστηκε και απάντησε με το γνωστό πολύξερο στιλάκι του ανδρός. Για να εισπράξει την απάντηση περί σελήνης και δακτύλου.

Ο Προβοκάτορας

Ο διαδικτυακός “διάλογος” της Γ. Αγγελοπούλου και του Κ. Μπογδάνου:

Γ. Αγγελοπούλου: Στην Ελλάδα που ονειρευόμαστε, αυτήν του 2021 και μετά, οι διαφορετικές προτιμήσεις δεν είναι αιτία πολέμου. Ο Κοραής, στα σχόλιά του για το Σύνταγμα της Ελλάδας, έλεγε: «δεν με ενδιαφέρει σε ποιο Θεό πιστεύει ο Καπετάνιος, αρκεί να οδηγεί με ασφάλεια το καράβι».

Κ. Μπογδάνος: Χριστός ανέστη! Πάντως, ο Κοραής, εχθρός του Καποδίστρια, κάτοικος Γαλλίας, υπέρμαχος της καθαρεύουσας, έγραφε επίσης: «Μόνον του Ευαγγελίου η διδαχή εμπορεί να σώση την αυτονομία του Γένους». Το δε Σύνταγμά μας ξεκινά: «Εις το όνομα της αγίας, ομοουσίου, και αδιαιρέτου Τριάδος».

Γ. Αγγελοπούλου: Είναι άδικο, κυρίως για εσάς, “όταν το δάχτυλο δείχνει το φεγγάρι, να κοιτάτε το δάχτυλο”. Το αντικείμενο της κουβέντας, δεν είναι η θέση της θρησκείας στο Σύνταγμα της χώρας, ούτε η σχέση του Κοραή με την ορθοδοξία.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X