Παρασκήνιο

ΚΙΝΑΛ: Πλούσιο εκλογικό παρασκήνιο-Παπανδρέου ένα βήμα πριν την υποψηφιότητα

ΚΙΝΑΛ: Πλούσιο εκλογικό παρασκήνιο-Παπανδρέου ένα βήμα πριν την υποψηφιότητα
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Τις επόμενες ώρες – πριν δηλαδή  ή μετά την επιστροφή του πρώην πρωθυπουργού από την Τουρκία- αναμένεται να λήξη το θέμα της υποψηφιότητας του Γιώργου Παπανδρέου .

 Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως  από χθες το απόγευμα ξεκίνησε η συλλογή των υπογραφών που θα συνοδεύσουν την υποψηφιότητα του. Στόχος είναι να συγκεντρώσει πολύ περισσότερες υπογραφές από τις   45 που χρειάζεται από την ΚΕ καθώς ως πρώην πρωθυπουργός δεν είναι ανάγκη να παρουσιάσει τις 5000 υπογραφές που πρέπει να βρουν όλοι οι υπόλοιποι.

Παράλληλα συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού  τηλεφωνούσαν  σε βουλευτές του ΚΙΝΑΛ , συνδικαλιστές αλλά και σε στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προκειμένου να συναχτεί ένα κείμενο υποστήριξης της υποψηφιότητας του πρώην πρωθυπουργού.

 ΟΙ πληροφορίες άλλωστε λένε ότι τόσο  ο ίδιος όσο και οι στενοί του συνεργάτες  έχουν συνομιλήσει τις τελευταίες ώρες  με τους βουλευτές  Γ. Καμίνη, Γ Αρβανιτίδη ενώ βρίσκονται  σε επαφή και με στελέχη  προερχόμενα από τη ΔΗΜΑΡ.

Σημαντικό ρόλο σε όλες αυτές τις διαδικασίες παίζουν στελέχη προερχόμενα από το γεννηματικό μπλοκ όπως, Χρήστος  Πολυζωγόπουλος, Τόνια Αντωνίου, Στέφανος Παραστατίδης .

Σε ότι αφορά τους άλλους υποψηφίους κανείς δεν συζητά την απόσυρση του. Μόνο ο Βασίλης Κεγκέρογλου μετά την συζήτηση που είχε με τον Γιώργο Παπανδρέου άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να το σκεφτεί εφόσον υπάρξει η υποψηφιότητα του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος,   από την Ζάκυνθο επεσήμανε ότι : «Αν θέλει να κατέβει είναι ευπρόσδεκτος, αν δε θέλει, να μας το πει γρήγορα, γιατί απασχολούμαστε χωρίς λόγο για ένα θέμα που δε θα υπάρξει».

Αρνητικός  στο να αποσύρει  την υποψηφιότητα του είναι και ο   Νίκος Ανδρουλάκης,  ο οποίος φέρεται να είπε στον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ότι «Πρόεδρε, υπάρχει κοινωνικό αίτημα για αλλαγή γενιάς στο ΚΙΝΑΛ και έτυχε να είμαι εγώ αυτός».

Από την πλευρά του ο Γιώργος Παπανδρέου του είπε ευθέως ότι θα κατέβει γιατί θέλει να μεγαλώσει την παράταξη.

Αμετακίνητοι από τις θέση τους να είναι υποψήφιοι  παρουσιάζονται ο Χάρης Καστανίδης, και ο Παύλος Γερουλάνος, ενώ και ο Παύλος Χρηστίδης δεν φαίνεται να θέλει να πετάξει λευκή  πετσέτα  πριν δει τις τελικές εξελίξεις.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X