Παρασκήνιο

Που ανήκουν τα ΕΛΤΑ; Στον Πιερρακάκη ή τον Σταϊκούρα;

Που ανήκουν τα ΕΛΤΑ; Στον Πιερρακάκη ή τον Σταϊκούρα;
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Κυριάκος Πιερρακάκης ή Χρήστος Σταϊκούρας; Ποιος είναι υπεύθυνος για τα ΕΛΤΑ; Ποιος από τους δύο θα εισπράξει τη μομφή για το 1.000.000 ευρώ που πήρε ο Ανδρέας Πάτσης. Προς το παρόν έχουν εκδηλωθεί εκείνοι που υποστηρίζουν πως την αρμοδιότητα την έχει ο Χρήστος Σταϊκούρας γιατί τα ΕΛΤΑ, όπως λένε, ανήκουν στο Υπερταμείο. Το είπε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ο οποίος άνοιξε λογαριασμούς με τον Χρήστο Σταϊκούρα, αφού και οι δύο θα είναι υποψήφιοι στη Φθιώτιδα. Το πιάσατε το υπονοούμενο.

Το ερώτημα είναι λοιπόν πού «ανήκουν» τα ΕΛ.ΤΑ. Το Προεδρικό Διάταγμα υπ’ αριθμ. 81 Τεύχος A΄ 119/08.07.2019, που αναφέρεται στην ίδρυση του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, στο άρθρο 2 ορίζει ότι «στην εποπτεία του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης μεταφέρονται επίσης, ως σύνολο αρμοδιοτήτων, θέσεων και προσωπικού, οι παρακάτω φορείς και νομικά πρόσωπα», ανάμεσα στα οποία είναι «τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, συμπεριλαμβανομένων και των λοιπών εταιρειών του ομίλου των Ελληνικών Ταχυδρομείων».

Επίσης, στο ΦΕΚ (Β΄ 2902/9.7.2019) με τις αρμοδιότητες του Κ. Πιερρακάκη στο άρθρο 1 αναφέρεται ότι του «ανατίθεται […] η διοίκηση του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, καθώς και η εποπτεία των φορέων που υπάγονται σε αυτό», δηλαδή και των ΕΛ.ΤΑ.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X