Παρασκήνιο

Σκάνδαλο στο Σύνταγμα από τον Κώστα Μπακογιάννη

Σκάνδαλο στο Σύνταγμα από τον Κώστα Μπακογιάννη
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Μετά τον “Μεγάλο Περίπατο”  που κόστισε ένα σκασμό λεφτά και δεν είχε κανένα αποτέλεσμα για την Αθήνα, το αντίθετο μάλιστα, έρχεται ένα νέο ακριβοπληρωμένο έργο το οποίο έχει οσμή σκανδάλου. Οι αλλαγές στο κάτω μέρος της πλατείας Συντάγματος.

Οπως αποκάλυψε η εφημερίδα “δημοκρατία” ο Δήμαρχος Αθήνας θα δαπανήσει  1.800.000 ευρώ για 28 δέντρα, δύο πέργκολες και στρώσιμο εδάφους με μαρμάρινες πλάκες!

Συγκεκριμένα, με βάση τις δημόσιες τοποθετήσεις του Κώστα Μπακογιάννη, το έργο θα ξεκινούσε τον Αύγουστο του 2021 και θα ολοκληρωνόταν σε πέντε με έξι μήνες. Τι έγινε από τότε: Έχουν περάσει 10 μήνες και το έργο δεν έχει ολοκληρωθεί. Ο αρχικός προϋπολογισμός ήταν 1.300.000 ευρώ (!) αλλά με τις… κλασικές επιβαρύνσεις που μας έχει… συνηθίσει ο δήμαρχος το τελικό ποσό αναμένεται να αγγίξει τα 1.800.000 ευρώ (!!!).

Ο νέος ορίζοντας ολοκλήρωσης για το έργο έχει προσδιοριστεί από τη δημοτική Αρχή για τις 15 Ιουνίου. Ωστόσο, είναι σχεδόν βέβαιο ότι ούτε αυτή η καταληκτική ημερομηνία θα επιτευχθεί. Για την ιστορία, αυτή η μελέτη υπήρχε στα συρτάρια του δήμου από το 2004…

Το υπέρογκο και σκανδαλώδες αυτό ποσό των 1.800.000 ευρώ, που καλείται να πληρώσει εκ νέου ο λαός της Αθήνας, αφορά τους χώρους μεταξύ Καραγεώργη Σερβίας – Ερμού και Ερμού – Μητροπόλεως, που και οι δύο μαζί δεν πρέπει να ξεπερνούν τα 400 τετραγωνικά μέτρα. Τι περιλαμβάνει: 28 δέντρα (20 κουτσουπιές και 8 γρεβιλέες), δύο πέργκολες και γκρι πλάκες μαρμάρου Κοζάνης.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X