Παρασκήνιο

Σύγκρουση Αδωνι Γεωργιάδη με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Αντωγωνισμού

Σύγκρουση Αδωνι Γεωργιάδη με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Αντωγωνισμού
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Μία σύγκρουση ανάμεσα στον Αδωνι Γεωργιάδη και τον πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού βρίσκεται σε εξέλιξη, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στην κυβέρνηση και έντονους προβληματισμούς.

Πρόκειται για μείζον πολιτικό θέμα, που προέκυψε στην συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής καθώς ο πρόεδρος της Επιτροπής Αντωγωνισμού διαφώνησε με την επιλογή του υπουργού Ανάπτυξης Αδωνι Γεωργιάδη για το διορισμό μέλους της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Μάλιστα ο πρόεδρος της Επιτροπής Ιωάννης Λιανός έφτασε στο σημείο να αποστείλει επιστολή σε όλους τους βουλευτές ζητώντας να μην εγκρίνουν την πρόταση Γεωργιάδη. Είναι προφανές ότι υπάρχει πλέον θέμα παραμονής του προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού στη θέση του.

Έντονα εκνευρισμένος ο Αδ. Γεωργιάδης αντέδρασε και είπε ότι η αποστολή της επιστολής είναι «απαράδεκτη και αντιθεσμική» και επιτέθηκε στον Ι. Λιανό λέγοντας ότι είναι «στα όρια των θεσμών». Αν ο νομοθέτης «ήθελε να συναποφασίζουμε με τον εκάστοτε πρόεδρο θα το είχε προβλέψει στον νόμο. Αυτό δεν υπάρχει πουθενά σε κανένα ευρωπαϊκό κράτος», είπε.

Ο υπουργός Ανάπτυξης πρότεινε την Χαρίκλεια Νικολοπούλου για να διοριστεί στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, η οποία σήμερα εργάζεται στην ίδια Επιτροπή ως διευθύντρια.

Όμως ο Ι. Λιανός την κατηγορεί στην επιστολή του πως καθυστερεί στην έκδοση των αποφάσεων και προστίμων που αφορούν τις τράπεζες.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X