Παρασκήνιο

ΣΥΡΙΖΑ για δημοσκοπήσεις: Με νύχια και δόντια κρατούν την διαφορά διψήφια…

ΣΥΡΙΖΑ για δημοσκοπήσεις: Με νύχια και δόντια κρατούν την διαφορά διψήφια…
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν  αποφασίσει να μην αμφισβητούν  ευθέως τις δημοσκοπήσεις, που έρχονται πλέον καθημερινά στο φως της δημοσιότητας, καθώς δεν θέλουν να ανοίξουν νέο μέτωπο με τις εταιρείες μετρήσεων, αλλά και γιατί το βράδυ των εκλογών του 2019  την πάτησαν με τα exit poll.

Έχουν αποφασίσει  ωστόσο να ακολουθήσουν τον δρόμο των σχολίων  όπου με έμμεσο πλην σαφή τρόπο  θα βάζουν διάφορα ερωτηματικά  για τα ποσοστά που παρουσιάζουν όλες οι μετρήσεις.

Για παράδειγμα πως γίνεται σε όλα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά η κυβέρνησης να βυθίζεται και παρ όλα αυτά τα ποσοστά της ΝΔ να μένουν αμετακίνητα παρουσιάζοντας μάλιστα την διάφορα  με τον ΣΥΡΙΖΑ σε διψήφιο αριθμό.

Με λίγα λόγια οι ψηφοφόροι είναι πολύ δυσαρεστημένοι με την ΝΔ , παρ όλα αυτά δεν πηγαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ γιατί αυτός στο παρελθόν τα έκανε χειρότερα, αλλά δεν μπαίνουν στην αδιευκρίνιστη ψήφο γιατί παραμένουν φανατικά στην ΝΔ.!!!

Σχολιάζοντας ακόμα τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης   τον μεγάλο αριθμό δημοσκοπήσεων  λένε  ότι  «για να έχουμε τέτοιο συνωστισμό δημοσκοπήσεων, τα πράγματα δε θα είναι καλά για τον Μητσοτάκη».

Ανεξάρτητα πάντως με το τι δίνουν οι δημοσκοπήσεις –που προφανώς μέλημα τους είναι να μην παρουσιάσουν την διαφορά ανάμεσα στα δυο κόμματα κάτω από το ψυχολογικό διψήφιο νούμερο- στο Μέγαρο Μαξίμου ξέρουν πολύ καλά ποια είναι τα πραγματικά νούμερα . Η αγωνία τους λοιπόν είναι μέχρι πότε θα μπορούν να συγκρατούν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο η διάφορα στον διψήφιο αριθμό.

Και αυτό γιατί γνωρίζουν πολύ καλά τι ρόλο παίζουν στην ψυχολογία των ψηφοφόρων τα διψήφια νούμερα.

Οι αναλυτές υποστηρίζουν ότι η κατρακύλα έρχεται πολύ πιο εύκολα αν μια ή δυο εταιρείες εμφανίζουν την διάφορα κάτω από το ψυχολογικό όριο του 10%.

Με αυτή την λογική λοιπόν όλες οι δημοσκοπήσεις τοποθετούν την διαφορά  γύρω από την βάση που είναι το 10% – δεν είναι άλλωστε και προεκλογική περίοδος- ελπίζοντας ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα για την κυβέρνηση και άρα δεν θα εκτεθούν.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X